Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκαρισμένος επιβάτης σε εφιαλτική πτήση της Alaska Airlines: - «Δεν είχα κανέναν έλεγχο» - «Τρύπησε το αεροσκάφος»

Σοκαρισμένος επιβάτης σε εφιαλτική πτήση της Alaska Airlines: - «Δεν είχα κανέναν έλεγχο» - «Τρύπησε το αεροσκάφος»
Ένας από τους πολλούς επιβάτες που μηνύουν τις τρεις εταιρείες και υποστηρίζει ότι το συμβάν τούς άφησε σωματικές βλάβες και «σοβαρό συναισθηματικό βάρος, φόβο και άγχος»
Όσα τραγικά επισυνέβησαν σε πτήση-γκραν γκινιόλ της Αlaska Airlines τον περασμένο Ιανουάριο, αποτύπωσε ένας άνδρας από την Καλιφόρνια, που βρισκόταν μερικά εκατοστά μακριά από την τρύπα που άνοιξε στον αέρα.
Ο Quong Tran, μιλώντας στο BBC, είπε πως αυτό που τον έσωσε ήταν η ζώνη ασφαλείας, ενώ το κινητό του, τα παπούτσια και οι κάλτσες του βρέθηκαν στο κενό, κατά την ανεξέλεγκτη αποσυμπίεση 16.000 πόδια πάνω από το Πόρτλαντ, όταν άνοιξε η τρύπα στο αεροσκάφος.
Ο Tran αποτελεί, μάλιστα, από τους επτά επιβάτες που κατέθεσαν αγωγή κατά των Boeing, Alaska Airlines και Spirit AeroSystems.
Κανένας από τους 177 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν σκοτώθηκε, αλλά ο Tran, ο οποίος καθόταν δίπλα στον φίλο του μια σειρά πίσω από το τμήμα που αποκολλήθηκε, υπέστη τραυματισμό στο πόδι.

«Κανένας έλεγχος στη ζωή μου, πλήρης πανικός»

Ο 40χρονος επιβάτης τόνισε ότι το ατύχημα συνέβη λίγες στιγμές μετά την απογείωση: «Ο κυβερνήτης είπε ότι είχαμε περάσει τα 10.000 πόδια. Τότε η τρύπα άνοιξε και θυμάμαι ότι το σώμα μου ανασηκώθηκε. Στη συνέχεια, όλο το κάτω μέρος του σώματός μου πιέζονταν προς τα κάτω από τον τρομερό άνεμο».
Εν συνεχεία, πρόσθεσε πως η αποσυμπίεση διήρκεσε περίπου 10 ή 20 δευτερόλεπτα και περιέγραψε ότι κοιτούσε τους άλλους επιβάτες που δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε: «Ήταν ίσως η πρώτη φορά στη ζωή μου που είχα την αίσθηση ότι δεν είχα κανέναν απολύτως έλεγχο. Ήμουν σε πανικό για την όλη κατάσταση».



«Αυτό το αίσθημα της έλλειψης ελέγχου είναι αρκετά τρομακτικό. Η αποσυμπίεση ήταν τόσο ισχυρή και κρατιόμουν. Και τα δύο παπούτσια μου έφυγαν. Το τηλέφωνό μου εξαφανίστηκε», είπε ενθυμούμενος τις σοκαριστικές στιγμές.


«Η πιο τρομακτική στιγμή ήταν η αναμονή»

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε μετέπειτα αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ.
Ο 40χρονος επεσήμανε: «Είπαν ότι χρειάστηκαν 30 λεπτά, αλλά μου φάνηκε πολύ περισσότερο. Δεν είχα τηλέφωνο και έτσι δεν είχα ιδέα για την ώρα, οπότε καθόμουν εκεί και κοιτούσα την τρύπα όλη αυτή την ώρα και ήλπιζα ότι δεν θα πάθαινε μεγαλύτερη ζημιά».
«Αυτή ήταν η πιο τρομακτική στιγμή -η αναμονή. Το σώμα μου αναρρώνει, αλλά υπάρχει μια μεγάλη ουλή στο πόδι μου. Δεν ξέρω αν θα φύγει κάποια στιγμή», πρόσθεσε ο 40χρονος Quong.
Ο Tran είναι ένας από τους πολλούς επιβάτες που μηνύουν τις τρεις εταιρείες και υποστηρίζει ότι το συμβάν τούς άφησε σωματικές βλάβες και «σοβαρό συναισθηματικό "βάρος", φόβο και άγχος».
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Timothy A Loranger δήλωσε στο BBC ότι η δικαστική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει «μερικά χρόνια», καθώς οι εμπλεκόμενοι είναι πολλοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης