Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova - Ρωσία: Οι εχθροί μας προσπάθησαν να παρέμβουν με κάθε δυνατό τρόπο στις προεδρικές εκλογές

Zakharova - Ρωσία: Οι εχθροί μας προσπάθησαν να παρέμβουν με κάθε δυνατό τρόπο στις προεδρικές εκλογές
«Άλλη μια διαστροφή της Δύσης» χαρακτηρίζει την παρέμβαση στις ρωσικές εκλογές η εκπρόσωπος της Μόσχας
Σχετικά Άρθρα
Οι εχθρικές χώρες της Δύσης προσπάθησαν με κάθε δυνατό τρόπο να παρέμβουν στο έργο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατά τις προεδρικές εκλογές, τονίζει η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών, Maria Zakharova, στο ραδιόφωνο Komsomolskaya Pravda.
«Από το εξωτερικό ήταν αδύνατη η πρόσβαση στις ιστοσελίδες των ρωσικών κυβερνητικών υπηρεσιών και στις ιστοσελίδες του υπουργείου μας. Δεν είναι ότι υπήρχαν γενικά προβλήματα με το Διαδίκτυο, όχι, στόχευσαν τις επίσημες ιστοσελίδες μας», εξήγησε η Ρωσίδα διπλωμάτισσα.
Επιπλέον, η εκπρόσωπος της Μόσχας υπενθύμισε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε εκ των προτέρων σημειώσεις σε μη φιλικές χώρες πριν από τις εκλογές απαιτώντας να διασφαλίσουν την ασφάλειά της διαδικασίας.
«Αλλά η συλλογική Δύση δεν μπορούσε να αρνηθεί στον εαυτό της μια άλλη διαστροφή. Και ως εκ τούτου η τελευταία απάντηση στο αίτημά μας ήρθε στις 8 Μαρτίου», σημείωσε.
Επισημαίνεται ότι οι ρωσικές προεδρικές εκλογές διεξήχθησαν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου.
Για πρώτη φορά, διεξήχθησαν σε διάστημα τριών ημερών και με τη χρήση απομακρυσμένης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η οποία ήταν διαθέσιμη σε περίπου το ένα τρίτο των περιφερειών της χώρας. Σύμφωνα με την Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής μετά το δημοσίευεση 100% των αποτέλεσμα, ο νυν πρόεδρος Vladimir Putin κερδίζει το 87,28% των ψήφων.
Οι εκλογές κατέγραψαν ρεκόρ συμμετοχής στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας με 77,44% συμμετοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης