Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταιγιστικές εξελίξεις - Macron: Η Ουκρανία μπορεί να πέσει πολύ γρήγορα

Καταιγιστικές εξελίξεις -  Macron: Η Ουκρανία μπορεί να πέσει πολύ γρήγορα
Αποκάλυψη του Politico για τις εκτιμήσεις του Γάλλου προέδρου σχετικά με την Ουκρανία 
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron πιστεύει ότι επίκειται η πτώση της Ουκρανίας αναφέρει η ευρωπαϊκή έκδοση του Politico, επικαλούμενη πηγές της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, την Τετάρτη ο Macron πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Η Ουκρανία μπορεί να πέσει πολύ γρήγορα», είπε ο Macron κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως αποκάλυψε στο Politico ένας συμμετέχων στη συγκέντρωση.
Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου με τον Τσέχο Πρόεδρο Petr Pavel, ο Macron είπε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν πρέπει να θέτουν περιορισμούς στον εαυτό τους, όταν μιλούν προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία και να αποτρέψουν την εξάπλωση του αισθήματος ήττας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Macron τόνισε τη σημασία της εξασφάλισης στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία και εξέφρασε την υποστήριξή του στην τσεχική πρωτοβουλία να αγοράσει βλήματα πυροβολικού από τρίτες χώρες εκτός ΕΕ.
Στις 26 Φεβρουαρίου, μιλώντας μετά από μια διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι, ο Macron δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ορκίστηκε επίσης ότι τα δυτικά κράτη θα «κάνουν ό,τι χρειάζεται» για να αποτρέψουν τη νίκη της Ρωσίας σε αυτή τη σύγκρουση.
Σε συνέντευξή του στις 17 Μαρτίου στην εφημερίδα Le Parisien, είπε ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να είναι απαραίτητες σε κάποιο σημείο «για την αντιμετώπιση των ρωσικών δυνάμεων» στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης