Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζική πυραυλική επίθεση Ρωσίας - Ουκρανία: Μεγάλης κλίμακας ζημιές στην ηλεκτροδότηση

Μαζική πυραυλική επίθεση Ρωσίας - Ουκρανία: Μεγάλης κλίμακας ζημιές στην ηλεκτροδότηση
Τουλάχιστον 15 ισχυρές εκρήξεις στο Kharkiv
Για ζημιές μεγάλης κλίμακας σε εγκαταστάσεις παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορες περιοχές της χώρας έκανε λόγο το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας, τη στιγμή που η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική πυραυλική επίθεση σε πολλές ουκρανικές περιοχές.
Σε ανάρτηση του στο Telegram, ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας, German Galushchenko υποστήριξε ότι υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της χώρας.
«Οι εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας εργάζονται ήδη για την αποκατάσταση της παροχής ρεύματος», δήλωσε ο Galushchenko.
Όπως μετέδωσαν ουκρανικά ΜΜΕ, κηρύχθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε πολλές περιοχές, ενώ εκρήξεις αναφέρθηκαν στις περιοχές Ivano-Frankivsk, Khmelnitsky και Vinnitsa της Ουκρανίας, καθώς και στις πόλεις Kharkiv και Krivoy Rog.

Μαζική επίθεση στο Kharkiv

Μεγάλη πυραυλική επίθεση δέχθηκε η πόλη του Kharkiv.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στην πόλη καταγράφηκαν τουλάχιστον 15 ισχυρές εκρήξεις ενώ οι επιθέσεις είχαν στόχο τις υποδομές ηλεκτροδότησης και προκάλεσαν διακοπές της παροχής σε κάποιους τομείς.
Οι αρχές δεν έχουν αναφέρει θύματα, αλλά επισημαίνουν ότι έχουν σταματήσει να λειτουργούν αντλιοστάσια του συστήματος ύδρευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης