Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί τρέμουν: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν εφεδρείες για την μεγάλη αντεπίθεση του καλοκαιριού 2024 - Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα

Οι Ουκρανοί τρέμουν: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν εφεδρείες για την μεγάλη αντεπίθεση του καλοκαιριού 2024 - Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα
Οι Ουκρανοί χάνουν σε όλα τα μέτωπα...
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φαίνεται να σχηματίζει εφεδρεία ικανή να συντηρήσει τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση σχεδιάζει να είναι επιχειρησιακό το μεγαλύτερο μέρος των «στρατηγικών εφεδρειών» της ενόψει της επίθεσης της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2024, αλλά πρότεινε ότι είναι απίθανο οι «στρατηγικές εφεδρείες» της Ρωσίας να εξοπλιστούν σε πλήρη ισχύ.
Ο Mashovets δήλωσε ότι οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να διπλασιάσουν το εργοστάσιο επισκευής τεθωρακισμένων σε όγκους παραγωγής αλλά ότι αυτή η προσπάθεια πιθανότατα δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024 αντί για το καλοκαίρι του 2024 όπως είχε προγραμματιστεί.
Ο Mashovets πρότεινε ότι η ικανότητα της Ρωσίας να παράγει νέα όπλα και εξοπλισμό και να εκσυγχρονίζει τα παλιά συστήματα «δεν αντιστοιχεί» με το πόσο γρήγορα η Ρωσία ελπίζει να εξοπλίσει τα στρατηγικά της αποθέματα.

Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα

Οι ρωσικές επιθετικές τακτικές πιθανότατα θα πιέσουν όλο και περισσότερο την ουκρανική άμυνα όσο συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια.
Οι ρωσικές δυνάμεις βασίζονται γενικά στο ανθρώπινο δυναμικό και την υπεροχή υλικού τους για να διεξάγουν έναν σχετικά σταθερό ρυθμό επιθέσεων εναντίον ουκρανικών θέσεων κατά μήκος της πρώτης γραμμής με την ελπίδα να καταστρέψουν τους Ουκρανούς και να θέσουν όρους για την εκμετάλλευση των ουκρανικών τρωτών σημείων.
Οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν επίσης τη χρήση συστημάτων τακτικής αεροπορίας, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ηλεκτρονικού πολέμου (EW) στην Ουκρανία για να προετοιμαστούν και να υποστηρίξουν αυτές τις επιθέσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διεξάγουν πυρά πυροβολικού που υπερβαίνουν τα πυρά του ουκρανικού πυροβολικού σε αναλογία έως και 10 προς 1…
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αυξήσει σημαντικά τις κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης εναντίον οπισθίων και μετωπικών θέσεων της Ουκρανίας το 2024, κυρίως χρησιμοποιώντας μαζικές βόμβες ολίσθησης για τακτικό αποτέλεσμα κατά την κατάληψη της Avdiivka στα μέσα Φεβρουαρίου.
Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις έχουν ενσωματώσει σε μεγάλο βαθμό drones στα συγκροτήματα αναγνώρισης-πυροβολισμού τους (RFC) κατά μήκος της πρώτης γραμμής, και οι ρωσικές δυνάμεις βασίζονται σε drones τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.
Ένας Ουκρανός διοικητής δήλωσε στις 20 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην κατεύθυνση Bakhmut χρησιμοποιούν επί του παρόντος drones πρώτου προσώπου (FPV) τη νύχτα αφού οι ρωσικές μονάδες πυροβολικού διεξάγουν έμμεσο πυρ κατά τη διάρκεια της ημέρας, υποδηλώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πειραματίζονται με τακτικά drones.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ευρέως συστήματα EW σε όλο το μέτωπο για να διαταράξουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας και σύμφωνα με πληροφορίες εξοπλίζουν ολοένα και περισσότερο τα τεθωρακισμένα οχήματα με συστήματα EW για να ελαχιστοποιήσουν την απειλή που θέτουν τα ουκρανικά drones σε μηχανοκίνητες επιθέσεις
Τα πλεονεκτήματα του ρωσικού πυροβολικού επιτρέπουν στις ρωσικές δυνάμεις να παρέχουν εκτεταμένη προετοιμασία πυροβολικού και κάλυψη για ρωσικές επιθέσεις και πιθανότατα επιτρέπουν στις ρωσικές δυνάμεις να υποβαθμίζουν συστηματικά τις ουκρανικές οχυρώσεις.

Οι Oυκρανοί χάνουν σε όλα τα μέτωπα

Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Tatarigami δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στη Bilohorivka (νότια της Kremmina) και σε πολλούς άλλους τομείς του μετώπου σύμφωνα με την ακόλουθη σειρά: οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν πρώτα αναγνώριση με drones, χτυπούν τις ουκρανικές δυνάμεις με βόμβες ολίσθησης, διεξάγουν προετοιμασίες πυροβολικού, προωθούνται με μικρές ομάδες πεζικού μεγέθους ή ελαφρά μηχανοκίνητες ομάδες, επιτίθενται σε ουκρανικές θέσεις από 50 έως 150 μέτρα μακριά με υποστήριξη drone FPV, και στη συνέχεια, εάν είναι επιτυχές, καταλαμβάνουν θέσεις και τις οχυρώνουν γρήγορα.
Ο Tatarigami πρόσθεσε ότι μόλις οι ρωσικές δυνάμεις υποβαθμίσουν επαρκώς την ουκρανική άμυνα σε μια περιοχή, οι ρωσικές δυνάμεις θα δεσμεύσουν στη συνέχεια μεγαλύτερες ομάδες επίθεσης για να εκμεταλλευτούν τα τρωτά σημεία.
Οι ρωσικές δυνάμεις αλλάζουν τακτικά το μέγεθος των ομάδων επίθεσης και την ποσότητα του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν στις επιθέσεις, ωστόσο, είναι πιθανό να δοκιμάσουν τις ουκρανικές απαντήσεις και να εκμεταλλευτούν τακτικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς του μετώπου.
Οι γενικές ελλείψεις υλικού πιθανότατα θα περιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να διεξάγουν αποτελεσματικές αμυντικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν στις ρωσικές δυνάμεις ευελιξία στον τρόπο διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων.
Οι ελλείψεις πυρομαχικών της Ουκρανίας είναι ορατές δεν μπορούν να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις.
Ο Tatarigami δήλωσε ότι οι περιορισμένοι πόροι του ουκρανικού πυροβολικού περιπλέκουν τις ουκρανικές προσπάθειες να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις από θέσεις που κατέλαβαν πρόσφατα και συχνά απαιτούν οι ουκρανικές δυνάμεις να διεξάγουν πιο δαπανηρές αντεπιθέσεις.
Έρευνες ανοιχτού κώδικα υποδεικνύουν ότι η έλλειψη πυρομαχικών και η αδυναμία της Ουκρανίας να διεξαγάγει επαρκή πόλεμο με πυραύλους έχει επιτρέψει πιθανότατα στις ρωσικές δυνάμεις να δημιουργήσουν σταθερές θέσεις πυροβολικού επιτρέποντας υψηλότερους και πιο σταθερούς ρυθμούς βολής.
Οι ελλείψεις πυραύλων της ουκρανικής αεροπορικής άμυνας πιθανότατα θα συνεχίσουν να περιορίζουν την ικανότητα της Ουκρανίας να διεκδικεί τον εναέριο χώρο πάνω από την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης