Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα μοναδικό άρμα, το υπερτανκ T-100 με τους απίστευτους ελιγμούς αναπτύσσεται στη Ρωσία

Ένα μοναδικό άρμα, το υπερτανκ T-100 με τους απίστευτους ελιγμούς αναπτύσσεται στη Ρωσία
Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος είναι η δυνατότητα κίνησης με όπισθεν με ταχύτητες έως και 25 χιλιομέτρων την ώρα
Στη Δύση, η είδηση ​​ενός νέου ρωσικού υπερτανκ, που ονομάστηκε «Black Armata» και χαρακτηρίστηκε προσωρινά ως T-100 από δυτικούς αναλυτές, προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και... ανησυχία.
Η ανάπτυξη αυτού του μοντέλου άρματος αιχμής περιγράφηκε λεπτομερώς στην αμερικανική έκδοση Military Watch Magazine, εφιστώντας την προσοχή στα εξαιρετικά χαρακτηριστικά και τον πιθανό αντίκτυπό του στο πεδίο της μάχης σύμφωνα με την AiF.
Το Black Armata βασίζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση του T-80BVM, ένα από τα βασικά παραδείγματα της ρωσικής τεχνολογίας αρμάτων μάχης.
Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος είναι η δυνατότητα κίνησης με όπισθεν με ταχύτητες έως και 25 χιλιομέτρων την ώρα - αριθμός συγκρίσιμος μόνο με το αμερικανικό ντεπόζιτο Abrams, εξοπλισμένο με κινητήρα αεριοστροβίλου.
Το εν λόγω χαρακτηριστικό κάνει το Black Armata να ξεχωρίζει από άλλα άρματα μάχης και τονίζει τις δυνατότητες ελιγμών και ταχύτητας του.
Αμερικανοί ειδικοί σημειώνουν ότι η εμπειρία μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τόνισε τη σημασία του γρήγορου ελιγμού του εξοπλισμού στο πεδίο της μάχης: την ικανότητα να ανοίγει γρήγορα πυρ και να αφήνει γρήγορα μια θέση χωρίς να χρειάζεται να γυρίσει.
Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα, όπως το τανκ Proryv, του οποίου η ταχύτητα όπισθεν περιορίζεται στα πέντε χιλιόμετρα την ώρα, το νέο Black Armata θα μπορεί να απομακρυνθεί άμεσα από τα εχθρικά πυρά, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό προσαρμοστικότητας και αποτελεσματικότητας μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης