Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κραχ στο Ουκρανικό μέτωπο, πανικός στην Δύση - Γερμανός στρατηγός: Βαριά ήττα - Χτύπημα με Storm-Shadow στην Σεβαστούπολη

Κραχ στο Ουκρανικό μέτωπο, πανικός στην Δύση - Γερμανός στρατηγός: Βαριά ήττα - Χτύπημα με Storm-Shadow στην Σεβαστούπολη
Γερμανός στρατηγός ξεκάθαρα τονίζει ότι πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια στην Δύση, η Ουκρανία ηττήθηκε και θα χάσει ακόμη περισσότερα εδάφη….
(upd 24) Το Ουκρανικό μέτωπο έχει καταρρεύσει από τα βόρεια στο Kupyansk έως στα νότια στην κατεύθυνση Zaporizhia η πρόοδος των ρωσικών δυνάμεων είναι εντυπωσιακή και ακόμη η αντεπίθεση δεν έχει ξεκινήσει…
Δυτικά του Bakhmut στόχος είναι το Chasiv Yar το οποίο εάν πέσει αλλάζει όλη την στρατηγική της περιοχής δραματικά, οι Ρώσοι θα το καταλάβουν.
Το κραχ στο μέτωπο προκαλεί ντελίριο πανικού στην Δύση που δεν ξέρουν τι να κάνουν για να αντιμετωπίσουν τις μοναδικά ετοιμοπόλεμες Ρωσικές δυνάμεις….
Γερμανός στρατηγός ξεκάθαρα τονίζει ότι πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια στην Δύση, η Ουκρανία ηττήθηκε και θα χάσει ακόμη περισσότερα εδάφη….
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η κλίκα που κυβερνάει το Κίεβο μετράει μέρες, η κινητοποίηση στην Ουκρανία έχει σχεδόν αποτύχει είναι μακριά από τον στόχο των 500.000 νέων στρατιωτών ενώ κανείς από αυτούς δεν είναι έτοιμος για μάχες με τις ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις…

Ουκρανικό χτύπημα στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας με δεκάδες πυραύλους Storm-Shadow

Το βράδυ προς την 24η Μαρτίου, η μεγαλύτερη επίθεση με πυραύλους είχε στόχο την πόλη της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.
Δεκάδες πύραυλοι του ΝΑΤΟ στόχευσαν το κέντρο της πόλης και τα περίχωρά της.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε επίθεση δέκα ουκρανικών πυραύλων που είχαν στόχο την Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσάρτησε η Μόσχα το 2014.
Την ίδια ώρα, οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν τη δεύτερη επίθεση στη ρωσική πόλη Belgorod με σύστημα ΝΑΤΟ MLRS.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από 10 πύραυλοι καταρρίφθηκαν", ανακοίνωσε ο διορισθείς από τη Ρωσία κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozayev με ανάρτησή του στο Telegram.
Τα μαζικά χτυπήματα ξεκίνησαν αφότου ο Zelensky απηύθυνε μια άλλη έκκληση προς τους Ουκρανούς, κατηγορώντας τον Putin για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Όλες οι ενέργειες, οι ισχυρισμοί και οι ενημερωτικές εκστρατείες επιβεβαιώνουν ότι οι τρομοκράτες του Κιέβου και οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ βρίσκονται πίσω από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχ
α και πρόκειται να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στους Ρώσους αμάχους.
Η πιο μαζική επίθεση με πυραύλους Storm-Shadow είχε στόχο τη ρωσική πόλη Σεβαστούπολη στη δυτική Κριμαία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα UAV χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την επίθεση.
Συναγερμός αέρα σήμανε στη Σεβαστούπολη για περίπου δύο ώρες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 10 πύραυλοι καταστράφηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.
Ο ακριβής αριθμός των στόχων δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Στόχος των ουκρανικών επιθέσεων στην Σεβαστούπολη, ήταν τα δύο ρωσικά πλοία Yamal και Azov στην Κριμαία

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Κυριακή 24/3 ότι έπληξαν δύο ρωσικά πλοία κατά την επίθεση στην Σεβαστούπολη, στην χερσόνησο της Κριμαίας που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.
"Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να πλήξουν τα αμφίβια πλοία Yamal και Azov, όπως και το κέντρο επικοινωνιών και άλλες υποδομές του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κέντρο επικοινωνιών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αποκαλύπτοντας ότι στην ουσία αυτά τα σκάφη ήταν ο στόχος της μαζικής επίθεσης με Su-24/Storm Shadow-Scalp.
Η OSINT αναφέρει ότι τουλάχιστον τρεις πύραυλοι Storm Shadow έπληξαν το κύριο κέντρο επικοινωνιών του ρωσικού στόλου, όπου βρίσκονται επίσης στρατιωτικές μονάδες πυραύλων και FSB.
Συνολικά έχουν πληγεί ή/και καταστραφεί 7 από τα 13 μεγάλα αποβατικά του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Προκαλεί τη Ρωσία ο Βρετανός υπουργός Άμυνας: Ανενεργός ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας

Με μία προκλητική αναφορά εν μέσω μάλιστα εθνικού πένθους στη Ρωσία σχολίασε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Grant Shapps τις ουκρανικές επιθέσεις στην Κριμαία με πυραύλους Storm Shadow που παρέχει το Ηνωμένο Βασίλειο στο καθεστώς του Κιέβου.
«Η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή της Ουκρανίας από τον Putin επιβάλλει τεράστιο κόστος στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος είναι πλέον λειτουργικά ανενεργός.
Η Ρωσία ταξιδεύει στη Μαύρη Θάλασσα από το 1783 αλλά τώρα αναγκάζεται να περιορίσει τον στόλο της στο λιμάνι.
Και ακόμη και εκεί τα πλοία του Putin βυθίζονται!», είπε προκλητικά ο Shapps.

H Ρωσία με χτυπήματα υψηλής ακρίβειας κατέστρεψε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας και εξοπλισμό του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις υψηλής ακρίβειας με πυραύλους και drones σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε την Κυριακή (24/3/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικό πλήγμα με αερομεταφερόμενα όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας και drones εναντίον εγκαταστάσεων ηλεκτρικής ενέργειας, εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου και τοποθεσιών συναρμολόγησης και δοκιμών για μη επανδρωμένα σκάφη», ανέφερε το υπουργείο.
Όλοι οι στόχοι χτυπήθηκαν, πρόσθεσε το υπουργείο.
«Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος το έργο των βιομηχανικών επιχειρήσεων για την παραγωγή και την επισκευή όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών αποδιοργανώθηκε ενώ καταστράφηκε ξένος στρατιωτικός εξοπλισμός που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία από χώρες του ΝΑΤΟ», ανέφερε το υπουργείο.
Ταυτόχρονα, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 172 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 11 πυραύλους cruise Storm Shadow και τρεις αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune, καθώς και 22 βλήματα πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης και άλλους στόχους, ανέφερε.

Σειρήνες στο Κίεβο και στη Lviv

Λίγο αργότερα, κέντρα διοίκησης των Ουκρανών και των συμμάχων τους και χώρους όπου σύμφωνα με τις ρωσικές πληροφορίες διαμένουν δυτικοί μισθοφόροι και σύμβουλοι, τέθηκαν στο στόχαστρο πυραυλικής επίθεσης που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο και στην περιφέρεια της Lviv στη δυτική Ουκρανία.
«Εκρήξεις στην πρωτεύουσα.
Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας λειτουργεί.
Μην εγκαταλείπετε τα καταφύγια», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaly Klitchko.
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Lviv Maxim Kozitzki γνωστοποίησε επίσης, πυραυλικές επιθέσεις στην περιοχή Striy, στο νότιο τμήμα της πόλης Lviv όπου σταθμεύουν δυτικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτές.

Ένας cruise στον αέρα της Πολωνίας

Εν τω μεταξύ, ρωσικός πύραυλος cruise που εξαπολύθηκε κατά στόχων στη δυτική Ουκρανία νωρίς το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου παραβίασε τον εναέριο χώρο της Πολωνίας, ανακοίνωσαν οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις.

"Στις 24 Μαρτίου στις 04:23 πμ (05:23 ώρα Ελλάδος) υπήρξε παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από έναν από τους πυραύλους cruise που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από την αεροπορία μεγάλου βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας", ανακοίνωσαν οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις με ανάρτησή τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.
"Το αντικείμενο εισήλθε στον πολωνικό εναέριο χώρο κοντά στην πόλη Όσερντοβ (Λούμπλιν Βοϊβοντέσιπ) και παρέμεινε εκεί για 39 δευτερόλεπτα.
Στη διάρκεια όλης της πτήσης, παρακολουθείτο από στρατιωτικά συστήματα ραντάρ", πρόσθεσαν.


Harald Kujat (Γερμανός στρατηγός): Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει είναι ανοησία, θα υποστεί βαριά ήττα

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν το απαραίτητο στρατιωτικό δυναμικό για να επιτύχουν στόχους στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός της γερμανικής αεροπορίας Harald Kujat.
«Στη Γερμανία αντιμετωπίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ρομαντικά.
Νομίζουν ότι μπορεί να κερδηθεί με ηθικά επιχειρήματα.
Αλλά απαιτεί στρατιωτικές δυνατότητες, δύναμη πυρός.
Και από αυτή την άποψη, στην πραγματικότητα, όλα εξελίσσονται αργά αλλά σταθερά προς όφελος της Ρωσίας» τόνισε ο Harald Kujat
Για να ενισχύσει τα επιχειρήματα του, ο Harald Kujat επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με τη στρατολόγηση εθελοντών στις ένοπλες δυνάμεις της, ενώ στην Ουκρανία το ζήτημα του προσωπικού είναι επί του παρόντος σοβαρότατο.
Αποκαλεί την ιδέα ότι η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει τους στρατιωτικούς του στόχους λαμβάνοντας επαρκείς προμήθειες όπλων «πλήρη ανοησία».
«Δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε αυτό με τανκς και δεν μπορούσαμε να το κάνουμε ούτε με τους Taurus», κατέληξε ο στρατηγός.
Ο γερμανός καγκελάριος έχει επανειλημμένα αντιταχθεί στην προμήθεια πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία, παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης και ακόμη και ορισμένων μελών του κυβερνώντος συνασπισμού.
H Ρωσία επανειλημμένα έχει επισημάνει ότι η διοχέτευση όπλων στην Ουκρανία από την Δύση, απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και δεν συμβάλλει στην έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για τον τερματισμό της.
Τον Φεβρουάριο 2024, ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι σχεδόν 540.000 νέοι είχαν συμβατική στρατιωτική θητεία στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2023, γεγονός που επέτρεψε τη δημιουργία δύο εφεδρικών στρατών και έξι μεραρχιών, και από τις αρχές του 2024 προσελήφθησαν άλλοι 50.000.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Δύση ήταν τρομοκρατημένη μετά το τεράστιο χτύπημα της Ρωσίας – Η Ουκρανική αεράμυνα τελειώνει

Το μαζικό χτύπημα της Ρωσίας σε ουκρανικές στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις το πρωί της 22ας Μαρτίου 2024 έγινε το μεγαλύτερο και πιο τεχνικά εξελιγμένο από ολόκληρη την ειδική επιχείρηση, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Είδαμε αυτές που θεωρώ τις πιο μαζικές πυραυλικές επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας.
Και όλα αυτά ήταν πολύ σύνθετα οργανωμένα, πολύ πιο περίπλοκα από αυτό που συνέβη πέρυσι», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Τα πλήγματα της Ρωσίας περιελάμβαναν έναν έξυπνο συνδυασμό drones και επιδρομών πυραύλων.
Η μαζική χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών μπέρδεψε τα Ουκρανικά αντιαεροπορικά συστήματα, ενώ ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δέχτηκε τον πλήρη αντίκτυπο των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, περιέγραψε ο Μερκούρης.
Η γενική εξάντληση της ουκρανικής αεράμυνας είχε επίσης μεγάλη συμβολή στην επιτυχία των χτυπημάτων, σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Όπως σημείωσε, τις τελευταίες εβδομάδες ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πολλά συστήματα αεράμυνας Patriot και S-300 στην πρώτη γραμμή.
«Η ουκρανική αεράμυνα πλησιάζει πλέον σε πλήρη κατάρρευση», εξέφρασε την άποψή του ο Μερκούρης.
Το πρωί της 22ας Μαρτίου, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μαζικές επιθέσεις σε στόχους στην Ουκρανία.
Χτυπήθηκαν θερμοηλεκτρικοί σταθμοί στο Kharkiv, στις τοποθεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της Οδησσού, στο αεροδρόμιο Kolomyia στην περιοχή Ivano-Frankivsk, στο εργοστάσιο Motor Sich και στον υδροηλεκτρικό σταθμό Δνείπερου στο Zaporozhye.
Eπίσης χτυπήματα σημειώθηκαν στο Dnepropetrovsk, το Krivoy Rog, το Zhitomir, το Kremenchug και την περιοχή Khmelnitsky.

John Mearsheimer (Πανεπιστήμιο Σικάγο): Οι μέρες του Zelensky είναι μετρημένες – Το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί

Τα βασικά πρόσωπα τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Δύση έχουν ήδη καταλάβει ότι το Κίεβο και το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσουν αναπόφευκτη ήττα στη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο John Mearsheimer.
«Στοιχηματίζω ότι η πλειονότητα των Ουκρανών που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική κατανοούν ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες.
Είμαι πρόθυμος να στοιχηματίσω ότι στη Δύση, το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ελίτ κατανοεί ότι η Ουκρανία θα χάσει» τόνισε ο John Mearsheimer.
Ωστόσο, ακόμη και η συνειδητοποίηση της αναπόφευκτης ήττας δεν έχει γίνει αντιληπτή από όσους βρίσκονται στην εξουσία, οι δυτικοί ηγέτες αναζητούν επίμονα έναν θαυματουργό τρόπο για να σώσουν την Ουκρανία από την καταστροφή, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Mearsheimer, αυτές είναι ακριβώς οι σκέψεις που καθοδηγούν τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron όταν φλερτάρει με την ιδέα της αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία.
«Η νίκη της Ρωσίας σημαίνει την ήττα όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά και της Δύσης.
Γι' αυτό προσπαθούμε τόσο απεγνωσμένα να το αποφύγουμε. Αλλά δεν θα τα καταφέρουμε».
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι από την αρχή του 2024, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 71.000 στρατιώτες και 1.000 τεμάχια εξοπλισμού.
Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ήταν σχεδόν τρεις φορές υψηλότερες από ό,τι την ίδια περίοδο του 2023.

Scott Ritter (πρώην CIA): Λόγω τεράστιων απωλειών, το ουκρανικό έθνος θα εξαφανιστεί

Εκατομμύρια απώλειες στην Ουκρανία θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι οι Ουκρανοί θα εξαφανιστούν ως έθνος, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.
«Θα δούμε το τέλος του ουκρανικού λαού, ο οποίος θα διασκορπιστεί σε όλο τον κόσμο.
Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα», πιστεύει ο Scott Ritter.
Ο Scott Ritter δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές απώλειες ανέρχονται σε περισσότερα από τρία εκατομμύρια άτομα.
O Ritter τονίζει ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει ουδέτερες ζώνες στο ουκρανικό έδαφος για να αποτρέψει τις επιθέσεις με πυραύλους».
«Δεν θα υπάρχει πλέον ουκρανικό κράτος.
Όλοι όσοι μίλησαν για την ανάγκη να δοθούν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις όπλα μεγάλου βεληνεκούς θα είναι υπεύθυνοι γι' αυτό.
Όπως έχει ήδη πει ο Vladimir Putin, θα δημιουργηθούν αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες.
Οι διαστάσεις τους θα αντιστοιχούν στη μέγιστη απόσταση που μπορούν να πετάξουν οι καλύτεροι δυτικοί πύραυλοι», προέβλεψε ο ειδικός.
Όπως σημείωσε ο Ritter η Ουκρανία θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει αν η Δύση δεν είχε προσπαθήσει να την οπλίσει με τα θανατηφόρα συστήματα κρούσης, που διαθέτει.
Πρόσφατα, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων Raymond Andrzejczak είπε ότι οι απώλειες μάχης της Ουκρανίας πρέπει να υπολογίζονται σε εκατομμύρια.
Παράλληλα, ο στρατηγός πρόσθεσε ότι η Ουκρανία έχει ξεμείνει από ανθρώπινο δυναμικό.
Τον Φεβρουάριο 2024, ο Zelensky δήλωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 31.000 ανθρώπους που σκοτώθηκαν μέσα σε δύο χρόνια.
Ωστόσο, ακόμη και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι ο αριθμός που ανακοίνωσε ήταν σημαντικά χαμηλότερος από τις αμερικανικές εκτιμήσεις το 2023.
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι κάθε πολίτης της Ουκρανίας κατανοεί ότι ο Zelensky λέει ψέματα.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της σύγκρουσης.
Για παράδειγμα, στη Γερμανία υπάρχουν τώρα περίπου 1,1 εκατομμύρια Ουκρανοί που έχουν εισέλθει στη χώρα από το 2022.
Μόνο το 14% των 5,9 εκατομμυρίων Ουκρανών προσφύγων στην Ευρώπη σχεδιάζει να επιστρέψει στην πατρίδα τους στο εγγύς μέλλον, αν και η πλειονότητα δηλώνει ότι ελπίζει να επιστρέψει κάποια μέρα, δήλωσε o εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Οι ΗΠΑ θα χρεοκοπήσουν προσπαθώντας να φτάσουν τη Ρωσία σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς – Τα πυρηνικά είναι απαρχαιωμένα

Οι αμερικανικές πυρηνικές δυνάμεις είναι τόσο πίσω από τους Ρώσους που η Αμερική κινδυνεύει να χρεοκοπήσει προσπαθώντας να τις ενημερώσει, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και πρώην επιθεωρητής όπλων των Ηνωμένων Εθνών Scott Ritter.
«Ξέρετε ποιος θα ξοδέψει ανιδιοτελώς χρήματα για την άμυνα;
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Η Αμερική κοιτάζει τις εκσυγχρονισμένες ρωσικές στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις και καταλαβαίνουμε: ότι είναι ανώτεροι οι ρώσοι.
Θα χρεοκοπήσουμε εάν προσπαθήσουμε να φθάσουμε τους ρώσους», πιστεύει ο Scott Ritter.
Σημείωσε ότι και μόνο η αντικατάσταση των ξεπερασμένων πυραύλων Minuteman III θα κόστιζε στις Ηνωμένες Πολιτείες αρκετές εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Scott Ritter, τα νέα όπλα για την αμερικανική πυρηνική ασπίδα όχι μόνο θα είναι πολύ ακριβά, αλλά και δεν θα είναι κατάλληλα για τις απαιτήσεις των ενόπλων δυνάμεων.
«Ποτέ δεν σκεφτήκαμε καν ότι οι Ρώσοι ήταν ικανοί για αυτό που κάνουν τώρα.
Η Ρωσία έχει δημιουργήσει μια τόσο δυναμική αμυντική βιομηχανία που ξεπερνά όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ μαζί στην παραγωγή καλών όπλων», θαύμασε ο Scott Ritter.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Putin, σε ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός θα επιδείξει σύντομα τους τελευταίους διηπειρωτικούς πυραύλους Sarmat σε μάχιμη υπηρεσία.
Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.
Ο Putin τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

David Sachs (Αμερικανός επιχειρηματίας): Ο ρόλος της Ουκρανίας στην επίθεση του Crocus φαίνεται όλο και πιο πιθανός

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας David Sachs δήλωσε στο κοινωνικό δίκτυο X ότι ο ρόλος της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Crocus φαίνεται όλο και πιο πιθανός.
«Εάν η ουκρανική κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση, όπως φαίνεται όλο και πιο πιθανό, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να την αποκηρύξουν ή θα γίνουν συνένοχοι», έγραψε ο David Sachs
Τρομοκρατική ενέργεια σημειώθηκε το βράδυ της 22ας Μαρτίου πριν από μια συναυλία στο Δημαρχείο Crocus στο Krasnogorsk κοντά στη Μόσχα.
Ανταποκριτής του RIA Novosti που ήταν μάρτυρας του περιστατικού ανέφερε ότι αρκετοί άνδρες με καμουφλάζ και χωρίς μάσκες εισέβαλαν στην αίθουσα, πυροβόλησαν ανθρώπους σε απόσταση αναπνοής και πέταξαν εμπρηστικές βόμβες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ανακριτικής Επιτροπής, 133 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Η αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 143.
Ο Ρώσος πρόεδρος κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους.
Ο Putin σημείωσε ότι και οι τέσσερις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης βρέθηκαν και συνελήφθησαν - προσπάθησαν να διαφύγουν και κινούνταν προς την Ουκρανία, όπου τους είχαν ετοιμάσει ένα «παράθυρο» στην ουκρανική πλευρά για να περάσουν τα σύνορα.
Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι πρόκειται για αλλοδαπούς.
Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι συνολικά 11 άτομα συνελήφθησαν και οι δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται για να αποκαλύψουν ολόκληρη τη βάση των τρομοκρατών.
Σύμφωνα με την FSB, τα όπλα που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες είχαν προετοιμαστεί εκ των προτέρων σε κρύπτη.
Ο Putin είπε ότι η Ρωσία δεν ήταν αντιμέτωπη μόνο με μια προσεκτικά σχεδιασμένη κυνικά τρομοκρατική επίθεση, αλλά με μια προετοιμασμένη και οργανωμένη μαζική δολοφονία αμάχων.
Ο Πρόεδρος τόνισε ότι όλοι οι δράστες, οι διοργανωτές και οι εντολείς αυτού του εγκλήματος θα υποστούν δίκαιη και αναπόφευκτη τιμωρία.

Responsible Statecraft: Οι ΗΠΑ έχουν επιστρέψει στον παλιό μύθο για το αντιαμερικανικό μέτωπο της Ρωσίας και της Κίνας

Αμερικανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να μιλούν πολύ συχνά για τη συνεργασία άλλων χωρών, παρουσιάζοντάς τες ως ενιαίο εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει το Responsible Statecraft, σχολιάζοντας την δήλωση του αρχηγού της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ναυάρχου John Aquilino.
Ο στρατιωτικός δήλωσε ότι ανησυχεί για τη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, την οποία ο John Aquilino τονίζοντας ότι στόχο τους είναι να αντιμετωπίσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κατηγόρησε επίσης αβάσιμα Ρωσία και Κίνα ότι προσπαθούν να αμφισβητήσουν την επιρροή της Ουάσιγκτον στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
«Οι προσπάθειες να μορφοποιηθούν οι αντίπαλοι της αμερικανικής πολιτικής σε ένα τέρας είναι μια παρανοϊκή αυταπάτη που έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτήσει τον μιλιταρισμό», τόνισε το Responsible Statecraft.
Σύμφωνα με το Responsible Statecraft, το Πεντάγωνο και οι γυρασμένοι πολιτικοί προσπαθούν ολοένα και περισσότερο να συνδέσουν όλους όσους είναι δυσαρεστημένοι με την πορεία των ΗΠΑ σε ένα μυθικό αντιαμερικανικό μπλοκ, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα διαφορετικά εθνικά συμφέροντα χωρών όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρειος Κορέα.
Ο εκφοβισμός της κοινωνίας από ένα πλασματικό αντιδυτικό «μέτωπο» έχει σκοπό να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες στρατιωτικές δαπάνες και τις περιπετειώδεις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, πρόσθεσε το Responsible Statecraft.
«Αντί να αναζητούμε καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης κάθε χώρας ξεχωριστά….θα μπούμε στον πειρασμό να δούμε όλα τα προβλήματα με αυτά τα κράτη ως μέρος ενός παγκόσμιου ανταγωνισμού.
Αυτό δεν θα αφήσει περιθώρια για συμβιβασμούς και μέτρα για την εκτόνωση των εντάσεων».
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε στη δήλωση του Αμερικανού ναυάρχου.
Σύμφωνα με τον Κινέζο αξιωματούχο, οι ΗΠΑ προκαλούν συγκρούσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και μετατρέπουν τη ζώνη ειρηνικής ανάπτυξης σε αρένα γεωπολιτικής αντιπαράθεσης. Κατηγόρησε ορισμένους Αμερικανούς αξιωματούχους ότι διογκώνουν την υποτιθέμενη «κινεζική απειλή».

Επικίνδυνη ένταση στον αέρα – MiG 31 εμπόδισε βομβαρδιστικά της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ να πλησιάσουν τη Ρωσία

Ένα ζεύγος βομβαρδιστικών B-1B της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ πλησίασε τα σύνορα της Ρωσίας στη θάλασσα Barents την Κυριακή (24/3/32024).
Άμεσα απογειώθηκε ρωσικό MiG 31 το οποίο απέτρεψε την παραβίαση των συνόρων από τα αμερικανικά αεροσκάφη.
Μόλις το ρωσικό μαχητικό πλησίασε τα αμερικανικά βομβαρδιστικά, εκείνα απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 22 ουκρανικούς πυραύλους Vampire στο Belgorod

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 22 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία από το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Vampire στην περιοχή Belgorod, ανακοίνωσε την Κυριακή (24/3/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στις 24 Μαρτίου, περίπου στις 17:50 ώρα Μόσχας (16:50 ώρα Ελλάδας), η απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας το σύστημα πολλαπλών πυραύλων RM-70 Vampire εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος απέτυχε.
Δύο πύραυλοι καταστράφηκαν πάνω από την περιοχή του Belgorod από τις δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία», ανέφερε το υπουργείο.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ivanivske δυτικά στο Bakhmut και στοχεύουν το Chasiv Yar

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 23 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ivanivske (δυτικά του Bakhmut) καθώς οι μάχες θέσης συνεχίζονταν κοντά στο Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να εκκαθαρίζουν το Ivanivske και προχωρούν δυτικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 0506 Khromove-Chasiv Yar και στο βορειοανατολικό τμήμα του φυσικού καταφυγίου Stupki-Holubivske-2 βορειοδυτικά του Ivanivske.
Ένας ουκρανικός διοικητής τάγματος που ενεργούσε στην κατεύθυνση Bakhmut δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιθέσεις χρησιμοποιώντας μηχανοκίνητα οχήματα για κάλυψη πυρός και για μεταφορά πεζικού στην πρώτη γραμμή...

Προέλαση Ρώσων δυτικά στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά δυτικά της Avdiivka εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στην περιοχή στις 23 Μαρτίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 23 Μαρτίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά σε ένα ανεμοφράκτη νότια του Berdychi (βορειοδυτικά της Avdiivka) και σε ένα πεδίο δυτικά του Tonenke (δυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης βορειοδυτικά του Tonenke και βόρεια της Orlivka (δυτικά της Avdiivka).

Αφανισμός Ουκρανών στην Avdiivka

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν έως και 360 στρατιωτικούς (νεκροί και τραυματίες), δύο άρματα μάχης και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην κατεύθυνση Avdiivka τις τελευταίες 24 ώρες μετέδωσε το Tass την Κυριακή (24/3/2024) επικαλούμενο υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές.
«Ο εχθρός έχασε έως και 360 στρατιωτικούς, δύο άρματα μάχης, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και εννέα αυτοκίνητα.
Κατά τη διάρκεια της μάχης, χτυπήθηκαν και καταστράφηκαν ένα οβιδοβόλο M777 αμερικανικής κατασκευής, ένα αυτοκινούμενο Akatsiya, δύο Gvozdika -προωθητικά συστήματα πυροβολικού και ένα D-30», ανέφερε το Tass.
Βαριές απώλειες για τους Ουκρανούς και στο Donetsk, όπου έχασαν έως και 300 στρατιώτες, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 αμερικανικής κατασκευής και ένα οβιδοβόλο M119.

Βαριές απώλειες για τους Ουκρανούς σε Νότιο Donetsk και Kupyansk - Έχασαν συνολικά 280 στρατιώτες

Οι δυνάμεις της ρωσικής ομάδας μάχης Ανατολή βελτίωσαν την τακτική τους θέση στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk.
O ουκρανικός στρατός έχασε έως και 140 στρατιωτικούς (νεκροί και τραυματίες) τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Κυριακή 24/3/2024.
«Στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk οι δυνάμεις της Ομάδας Μάχης Ανατολή βελτίωσαν την κατάστασή τους και προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στην 31η ταξιαρχία της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας στην περιοχή του χωριού Urozhaynoye.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε έως και 140 στρατιωτικούς, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, πέντε αυτοκίνητα, ένα πολωνικής κατασκευής αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Krab και ένα αντιαρματικό πυροβόλο Rapra.
Και στο Kupyansk οι Ουκρανοί έχασαν 140 στρατιωτικούς.
Οι δυνάμεις της ομάδας μάχης Δύση συνέτριψε την 14η, την 32η μηχανοκίνητη και την 57η επίσης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές των οικισμών Sinkovka, στην περιοχή Kharkov και στο Terny, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Luhansk_Battle_Map_Draft_March_23_2024.png

23march2024_Ukraine_Artyomovsk_Map-2-768x877.jpg

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_23_2024.png

23march2024_Ukraine_Avdeevka_map-768x768.jpg

West_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_March_23_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_March_23_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης