Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «ψαχνό» χτύπησαν οι Ισραηλινοί, πεινασμένους Παλαιστινίους που περίμεναν φαγητό, σκοτώνοντας 19 και τραυματίζοντας 23

Στο «ψαχνό» χτύπησαν οι Ισραηλινοί, πεινασμένους Παλαιστινίους που περίμεναν φαγητό, σκοτώνοντας 19 και τραυματίζοντας 23
Όπως σημειώνει το τηλεοπτικό κανάλι, άλλοι 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν
Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους που περίμενε τη διανομή τροφίμων στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 ανθρώπους και τραυματίζοντας 23, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera.
Οι πολίτες περίμεναν την παράδοση αλευριού και ανθρωπιστικής βοήθειας όταν ισραηλινά πληρώματα αρμάτων μάχης άνοιξαν πυρ εναντίον τους με πολυβόλα.
Οι εντάσεις ξέσπασαν ξανά στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν μαχητές της παλαιστινιακής ριζοσπαστικής οργάνωσης Hamas με έδρα τη Γάζα πραγματοποίησαν μια αιφνιδιαστική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας.
Η Hamas περιέγραψε την επίθεσή της ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες των ισραηλινών αρχών εναντίον του τζαμιού Al Aqsa στο Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Σε απάντηση, το Ισραήλ κήρυξε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας, ανακοίνωσε τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και άρχισε να εκτελεί αεροπορικές επιδρομές στον θύλακα και σε ορισμένες περιοχές του Λιβάνου και της Συρίας.
Συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη και στη Δυτική Όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης