Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η SEC προτείνει «καμπάνα» 1,95 δισ. δολαρίων στην Ripple για «ανάρμοστη συμπεριφορά»

ΗΠΑ: Η SEC προτείνει «καμπάνα» 1,95 δισ. δολαρίων στην Ripple για «ανάρμοστη συμπεριφορά»
Τί αναφέρει η πρόταση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Σχετικά Άρθρα
Πρόστιμο ύψους 1,95 δισεκ. δολαρίων προτείνει για την εταιρεία -πίσω από το γνωστό κρυπτονόμισμα- Ripple (XPR) η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), σε προτεινόμενη τελική απόφαση που κατατέθηκε στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ τη Δευτέρα 25/3.
Η Ripple βρίσκεται στο στόχαστρο για «σοβαρά» ανάρμοστη συμπεριφορά και, συγκεκριμένα, τις άμεσες πωλήσεις σε θεσμικούς επενδυτές.
Το πρόστιμο περιλαμβάνει 876 εκατ. δολάρια σε απαξίωση, 198 εκατ. δολάρια σε τόκους προκαταρκτικής απόφασης και αστική ποινή 876 εκατ. δολαρίων.
«Η SEC ζητά από το Δικαστήριο να εξετάσει τη σοβαρότητα και τη διάχυση της ανάρμοστης συμπεριφοράς της Ripple και την ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα στη Ripple και σε άλλους που εξετάζουν εάν θα αντλήσουν κεφάλαια πουλώντας τίτλους στο κοινό, σε μη καταχωρημένες συναλλαγές που αφορούν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης».
Η SEC και η Ripple μάχονται στο δικαστήριο εδώ και χρόνια, καθώς η Επιτροπή κατηγόρησε την εταιρεία ότι συγκέντρωσε 1,3 δισεκ. δολάρια μέσω της εν λόγω «μη ασφαλούς» πώλησης.
Η απάντηση της Ripple αναμένεται μέχρι τις 22 Απριλίου, ανέφερε η SEC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης