Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Ripple ετοιμάζει κρυπτονομίσματα για λογαριασμό κεντρικών τραπεζών

Η Ripple ετοιμάζει κρυπτονομίσματα για λογαριασμό κεντρικών τραπεζών
Η Ripple συνεργάζεται ήδη με κεντρικές τράπεζες, αναφέρει η εταιρεία
Σχετικά Άρθρα

Mια νέα, πιλοτική έκδοση του συστήματος ανταλλαγής νομισμάτων και εμβασμάτων XRP Ledger, με σκοπό την έκδοση ψηφιακών νομισμάτων εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών, δοκιμάζει η εταιρεία Ripple.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ετοιμάζει μια blockchain έκδοση που θα προσφέρει σε κράτη και κεντρικές τράπεζες μια ασφαλή, ελεγχόμενη και ευέλικτη λύση για την έκδοση και διαχείριση κρατικών κρυπτονομισμάτων.
Η νέα έκδοση του XRP Ledger, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για την έκδοση κρατικών κρυπτονομισμάτων, βασίζεται στην ίδια τεχνολογία με το αρχικό blockchain.

Γέφυρα

Τα κρυπτονομίσματα που σχεδιάζει η XRP θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γέφυρα για συναλλαγές μεταξύ κρατικών κρυπτονομισμάτων, καθώς και άλλων νομισμάτων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το εν λόγω blockchain θα μπορούσε ενδεχομένως να επεξεργαστεί έως και εκατοντάδες χιλιάδες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.
«Πιστεύουμε ότι αυτή η λύση θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της δημιουργίας και της διαχείρισης κρυπτονομισμάτων κρατικής ιδιοκτησίας και θα προσθέσει αξία και οφέλη για τις κεντρικές τράπεζες, τους συνεργάτες τους και, κυρίως, τα εκατομμύρια των ανθρώπων που θα το χρησιμοποιήσουν»

Συνεργασία με κεντρικές τράπεζες

Η Ripple συνεργάζεται ήδη με κεντρικές τράπεζες για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος το οποίο έχει αναλάβει.
Και η αλήθεια είναι πως ολοένα και περισσότερες κεντρικές τράπεζες διερευνούν τις δυνατότητες έκδοσης κρατικών κρυπτονομισμάτων ενώ παράλληλα ιδιωτικές εταιρείες προσπαθούν να προσφέρουν λύσεις για την υποστήριξη αυτών των πρωτοβουλιών.
Πρόσφατα, η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ και η Κεντρική Τράπεζα της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι οι κεντρικές τράπεζες της Κίνας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συμμετέχουν σε ένα έργο που στοχεύει στη χρήση blockchain για διεθνείς πληρωμές.
Τον Φεβρουάριο του 2021, ο διευθύνων σύμβουλος της PayPal δήλωσε ότι η εταιρεία του θα μπορούσε στο μέλλον να διανείμει κρυπτονομίσματα που εκδίδονται από την κυβέρνηση και εκδίδονται από κεντρικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης