Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίτημα Βιετνάμ στις ΗΠΑ: Να μας αναγνωρίσουν ως χώρα με οικονομία της αγοράς

Αίτημα Βιετνάμ στις ΗΠΑ: Να μας αναγνωρίσουν ως χώρα με οικονομία της αγοράς
«Πρέπει να εστιάσουμε στην ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, στην συνδεσιμότητα των υποδομών, στην ψηφιακή οικονομία, στην ενέργεια, την πράσινη οικονομία και στην διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού» είπε ο Son 
Ο υπουργός Εξωτερικών του Βιετνάμ, Bui Than Son δήλωσε στην Ουάσιγκτον πως η χώρα ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να αναγνωρίσουν σύντομα το καθεστώς της «οικονομίας της αγοράς».
Οι ΗΠΑ θεωρούν επί του παρόντος το Βιετνάμ «ελεγχόμενη οικονομία» στις περιπτώσεις ζημιογόνων εισαγωγών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά υψηλότερους δασμούς αντιντάμπινγκ.
Ο Son μιλώντας στην δεξαμενή σκέψης (think tank) του Ινστιτούτου Brookings της Ουάσινγκτον, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Βιετνάμ πρέπει να ενισχύσουν το οικονομικό εμπόριο και την επενδυτική συνεργασία μετά την περυσινή συμφωνία για μια συνολική στρατηγική εταιρική σχέση.
«Πρέπει να εστιάσουμε στην ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, στην συνδεσιμότητα των υποδομών, στην ψηφιακή οικονομία, στην ενέργεια, την πράσινη οικονομία και στην διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού» είπε ο Son.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης