Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Γάλλοι δεν πάνε στρατό, φοβούνται ότι θα τους στείλουν στην Ουκρανία

Οι Γάλλοι δεν πάνε στρατό, φοβούνται ότι θα τους στείλουν στην Ουκρανία
Οι Γάλλοι πολίτες παίρνουν στα σοβαρά τις δηλώσεις του προέδρου Macron λέει ο Ρώσος πρέσβης στο Παρίσι
Ο γαλλικός στρατός βλέπει λιγότερους νεοσύλλεκτους καθώς φοβούνται ότι θα τους στείλουν στην Ουκρανία υποστηρίζει ο Ρώσος πρέσβης στο Παρίσι, Alexey Meshkov.
«Έχουμε πληροφορίες ότι οι αριθμοί στρατολόγησης για τον γαλλικό στρατό έχουν μειωθεί απότομα.
Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι οι νεοσύλλεκτοι ενδέχεται να σταλούν στην Ουκρανία» είπε μιλώντας στο Rossiya-24 ο Ρώσος διπλωμάτης.
«Η γαλλική κοινωνία παίρνει σοβαρά τέτοιες δηλώσεις και λέει ανοιχτά ότι αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που κανείς στη χώρα δεν θέλει, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας της χώρας» είπε ο Meshkov.
Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι οι γαλλικές αρχές θέλουν οι χώρες της ΕΕ να εκδώσουν αμυντικά ομόλογα για να ενισχύσουν τις δυνατότητες του ευρωπαϊκού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, ο Ρώσος πρέσβης είπε ότι οι χώρες της ΕΕ δεν είναι τόσο ενθουσιώδεις για αυτό.
«Η γαλλική ηγεσία συνδέει αυτή την ιδέα με το γεγονός ότι οι ίδιοι οι Γάλλοι ξεμένουν από χρήματα για να στηρίξουν την Ουκρανία, επομένως θέλουν να μεταθέσουν αυτό το βάρος στους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» υποστήριξε ο Ρώσος διπλωμάτης, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron ότι η Ρωσία είναι αντίπαλος είναι αβάσιμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης