Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Κρίσιμες στιγμές για την Ουκρανία – Απαραίτητη η παροχή όπλων από τη Δύση

Παραδοχή Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Κρίσιμες στιγμές για την Ουκρανία – Απαραίτητη η παροχή όπλων από τη Δύση
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι εάν η Ουκρανία δεν λάβει βοήθεια, οι δυνάμεις του θα πρέπει να υποχωρήσουν
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία βρίσκεται σε μια «κρίσιμη στιγμή» και χρειάζεται επειγόντως περισσότερη δυτική υποστήριξη, δήλωσε σήμερα 2/4 ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, εκφράζοντας τη θλίψη του για το αδιέξοδο στο Κογκρέσο για το στρατιωτικό πακέτο βοήθειας προς το Κίεβο.
«Είναι απολύτως απαραίτητο να αποκτήσουν οι Ουκρανοί αυτό που συνεχίζουν να χρειάζονται για να αμυνθούν, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πυρομαχικά και αεροπορική άμυνα», είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γαλλία.
«Είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο το αίτημα του συμπληρωματικού προϋπολογισμού που υπέβαλε ο πρόεδρος Biden στο Κογκρέσο πρέπει να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό».
Ο Biden ζήτησε από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να εγκρίνει το πακέτο στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής Mike Johnson, έχει αναστείλει το θέμα εδώ και μήνες, επικαλούμενος εσωτερικές προτεραιότητες.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι εάν η Ουκρανία δεν λάβει τη βοήθεια, οι δυνάμεις του θα πρέπει να υποχωρήσουν.
Ο Blinken και ο Γάλλος υπουργός Άμυνας είχαν επισκεφθεί νωρίτερα ένα εργοστάσιο όπου η εταιρεία παραγωγής όπλων Nexter παράγει κανόνια οβιδοβόλων Caesar. Ο Sébastien Lecornu είπε ότι το Nexter πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή παραγωγή 12 κανονιών Caesar το μήνα σε σύγκριση με έξι.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron υιοθέτησε τις τελευταίες εβδομάδες μια πιο επιθετική στάση απέναντι στη Ρωσία, εν μέσω φόβων ότι η Ουκρανία χάνει έδαφος στον πόλεμο, καθώς η υποστήριξη των ΗΠΑ μειώνεται.
Τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή είναι πιθανό να τεθούν στο επίκεντρο κατά την επίσκεψη του Blinken.
Έφτασε στο Παρίσι για συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Macron, λίγες ώρες μετά το χτύπημα στη ΜΚΟ World Central Kitchen με έδρα την Ουάσινγκτον από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην κεντρική Γάζα, ασκώντας πίεση στην Ουάσιγκτον να σκληρύνει τη στάση της στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
Ο Blinken θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών πριν συναντήσει τον Macron. Γάλλοι διπλωμάτες λένε ότι θέλουν να εντείνουν τις προσπάθειες στα Ηνωμένα Έθνη για την οικοδόμηση διεθνούς συναίνεσης για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Τη Δευτέρα 1/4, η Γαλλία πρότεινε ένα σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο περιλαμβάνει επίσης προτάσεις για να βοηθήσει την Παλαιστινιακή Αρχή να αναλάβει τη διοίκηση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες εμπόδισαν για τελευταία φορά ένα ψήφισμα που υποστηρίχθηκε από τη Γαλλία το 1997, απείχαν από την ψηφοφορία τον περασμένο μήνα για να επιτρέψει στο 15μελές συμβούλιο να απαιτήσει άμεση κατάπαυση του πυρός για τον μουσουλμανικό μήνα νηστείας του Ραμαζανιού, ο οποίος λήγει την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης