Διεθνή

Η Ρωσία έπληξε στρατηγικό σημείο εφοδιασμού για τους Ουκρανούς - Κομμένη στα δύο η σιδηροδρομική γέφυρα του Kurakhovo

Η Ρωσία έπληξε στρατηγικό σημείο εφοδιασμού για τους Ουκρανούς - Κομμένη στα δύο η σιδηροδρομική γέφυρα του Kurakhovo
Τα δύο πρώτα χτυπήματα ήταν θεαματικά και το τρίτο χτύπησε τη σιδηροδρομική γέφυρα ισοπεδώνοντάς την
Στις 30 Μαρτίου, ένα ειδικό τμήμα του Νότιου Τομέα του ρωσικού στρατού με ακριβές χτύπημα κατέστρεψε τη στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γέφυρα στο Kurakhov του Donetsk, η οποία χρησιμοποιείτο για τον εφοδιασμό ουκρανικών μονάδων στην περιοχή Marinka και Ugledar, καθώς και στην κατεύθυνση προς Zaporizhia.

κθρακηοω.JPG

Ο διοικητής της διμοιρίας του τάγματος πυραύλων της 238ης ταξιαρχίας πυροβολικού δήλωσε σχετικά με το στρατηγικό πλήγμα:
«Θέσαμε ως στόχο να χτυπήσουμε τη σιδηροδρομική γέφυρα με κάθε μέσο, αφού είναι ένας σημαντικός στρατηγικός κόμβος του εχθρού.
Τα δύο πρώτα χτυπήματα ήταν θεαματικά και το τρίτο χτύπησε τη σιδηροδρομική γέφυρα», αποκάλυψε ο διοικητής της διμοιρίας.
Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του οχήματος μάχης τα μαχητικά τζετ δεν είχαν τέτοια εμπειρία πριν.

fab1500-takes-out-railway-bridge-in-kurakhove-v0-MmtmcHBvcmJqanJjMeUKHGYLpKFkzuocp0_sp-Up8fL8FzCt4DSffSwaNPMb.webp

Οι στόχοι ήταν κυρίως αποθήκες στρατιωτικού εξοπλισμού, προσωπικού και πυρομαχικών.
«Δουλέψαμε στο μέγιστο εύρος των δυνατοτήτων μας. Ήμασταν καλά προσαρμοσμένοι τόσο από τους διοικητές όσο και από εκείνους που βρίσκονταν στο πουλί (σ.σ. εναέριο μέσο αναγνώρισης)», επεσήμανε από την πλευρά του ένας στρατιώτης.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους μαχητές της ταξιαρχίας, μαζί με τη γέφυρα στο Kurakhovo, κατάφεραν να χτυπήσουν μια αποθήκη πυρομαχικών.
Όπως διευκρίνισε στο Tass η διοίκηση της ταξιαρχίας, στους μαχητές που έφεραν την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή εις πέρας θα απονεμηθεί βραβείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης