Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavoli (Διοικητής ΝΑΤΟ στην Ευρώπη): Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, ούτε θέλουμε κάτι τέτοιο

Cavoli (Διοικητής ΝΑΤΟ στην Ευρώπη): Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, ούτε θέλουμε κάτι τέτοιο
Ο στρατηγός υποστήριξε ότι εφόσον το ΝΑΤΟ «είναι μια αμυντική συμμαχία, σκοπός του είναι να αποτρέψει έναν τέτοιο πόλεμο»
Οι χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου δεν πιστεύουν ότι βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία και δεν επιθυμούν τέτοια εξέλιξη, διμαηνύει ο διοικητής των Συμμαχικών Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στρατηγός Christopher Cavoli, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν στην Ουάσιγκτον.
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Και δεν το θέλουμε αυτό», υποστήριξε ο Ευρωπαίος διοικητής του Βορειοατλανιτκού Συμφώνου.
Ο στρατηγός υποστήριξε ότι εφόσον το ΝΑΤΟ «είναι μια αμυντική συμμαχία, σκοπός του είναι να αποτρέψει έναν τέτοιο πόλεμο».
Μάλιστα, ο Cavoli ερμήνευσε την υποστηριξη της Ευρώπης στο Κίεβο ως το ύψιστο μέτρο που λειτουργεί ακριβώς με όρους αποτροπής.
«Αλλά σε επίπεδο συμμαχίας, αποφασίσαμε να μην πάρουμε μια θέση στην οποία θα μπορούσαμε να θεωρηθούμε ως συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση», ξεκαθάρισε απαντώντας έτσι και στη γαλλική θέση περί αποστολής νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης