Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky μαινόμενος: Ό,τι αγγίζει ο Putin γίνεται συντρίμμια - Θέλουν να πετάξουν την Ουκρανία έξω από τη Kharkiv

Zelensky μαινόμενος: Ό,τι αγγίζει ο Putin γίνεται συντρίμμια - Θέλουν να πετάξουν την Ουκρανία έξω από τη Kharkiv
Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου αναφέρεται στις δύσκολες μάχες της Kharkiv, όπου οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έρχονται αντιμέτωπες με τη ρωσική επέλαση
«Ο στόχος της Ρωσίας είναι ξεκάθαρος: θέλουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διώξουν τους ανθρώπους από τη Kharkiv και την [σ.σ. ευρύτερη] περιοχή», υποστηρίζει με μήνυμά του στο Twitter o Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
Ενώ καταφερόμενος κατά της Ρωσίας και του προέδρου της τονίζει, πως «ό,τι αγγίζει ο Putin γίνεται συντρίμμια».


Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου αναφέρεται και στις δύσκολες μάχες της Kharkiv, όπου οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έρχονται αντιμέτωπες με τη ρωσική επέλαση.
Ειδικότερα σημιεώνει: «Πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο δυνατή όσο και αδύνατη, για να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις και τις κοινότητές μας.
Ολόκληρη η πόλη της Kharkiv και η ευρύτερη περιοχή αξίζουν την ευγνωμοσύνη και την τιμή μας, όπως και κάθε ουκρανική κοινότητα και άτομο που αρνείται να υποκύψει στον εχθρό, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσει τη ζωή».
Τέλος, ο Zelensky προβαίνει σε μια ακόμη έκκληση προς τους συμμάχους του στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, καταγράφοντας όλα τα πεδία του πολέμου, τα οποία καταδεικνύουν την ανάγκη για ισχυρότερα μέσα αεράμυνας.
«Όλοι οι εταίροι μας σε όλο τον κόσμο πρέπει να κατανοήσουν ότι η εμπιστοσύνη σε αυτούς και το μέλλον του ελεύθερου κόσμου μπορεί να επιτευχθεί αυτή τη στιγμή σε πόλεις όπως το Kharkiv, η Zaporizhzhia, η Kherson, πολλές πόλεις στις περιοχές Sumy και Donetsk, Mykolaiv, Chernihiv και Dnipropetrovsk περιοχές — παντού όπου απαιτείται αεροπορική άμυνα και χρειάζεται η πολιτική βούληση του κόσμου για τη λήψη αποφάσεων που θα διαφυλάξουν τη ζωή και θα εξασφαλίσουν τη νίκη επί της ρωσικής τρομοκρατίας», συμπληρώνει σχετικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης