Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping: Η Κίνα στηρίζει το ρωσικό λαό στο αγώνα του για αυτονομία – Διεύρυνση της διεθνούς συνεργασίας μέσω BRICS, SCO

Xi Jinping: Η Κίνα στηρίζει το ρωσικό λαό στο αγώνα του για αυτονομία  – Διεύρυνση της διεθνούς συνεργασίας μέσω BRICS, SCO
O Κινέζος ηγέτης τόνισε ότι η Κίνα «στηρίζει τον ρωσικό λαό στην επιλογή του δρόμου ανάπτυξης που αντιστοιχεί στις εθνικές του συνθήκες, καθώς και τη Ρωσία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, διασφαλίζοντας την κοινωνική ασφάλεια και σταθερότητα»
Η Κίνα είναι έτοιμη να προωθήσει την πολυμερή στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία στο πλαίσιο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και των BRICS, καθώς και σε άλλα διεθνή fora, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov την Τρίτη 9 Απριλίου 2024.
«Η Κίνα έδινε ιδιαίτερη μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας - Ρωσίας και είναι πρόθυμη να εργαστεί με τη Ρωσία για να εμβαθύνει τους διμερείς δεσμούς, να ενισχύσει τη στρατηγική συνεργασία σε πολυμερείς πλατφόρμες όπως οι BRICS και SCO, να επιδείξει μεγαλύτερη ευθύνη, να στηριχθεί στην ισότητα, τη διαφάνεια. διαφάνεια και χωρίς αποκλεισμούς για να συνεργαστούν οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου και να προωθηθεί η μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης», ανέφερε τα λόγια του China Central Television.
O Κινέζος ηγέτης τόνισε ότι η Κίνα «στηρίζει τον ρωσικό λαό στην επιλογή του δρόμου ανάπτυξης που αντιστοιχεί στις εθνικές του συνθήκες, καθώς και τη Ρωσία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, διασφαλίζοντας την κοινωνική ασφάλεια και σταθερότητα».
Ο Lavrov πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο στις 8-9 Απριλίου. Νωρίτερα είχε συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης