Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαν ντόμινο καταρρέουν οι φιλοαμερικάνικες βάσεις στη Συρία - Πέντε αλλεπάλληλα χτυπήματα από τη Ρωσία στη Homs

Σαν ντόμινο καταρρέουν οι φιλοαμερικάνικες βάσεις στη Συρία - Πέντε αλλεπάλληλα χτυπήματα από τη Ρωσία στη Homs
Τα πλήγματα της ρωσικής αεροπορίας κατέστρεψαν πέντε βάσεις μαχητών που είχαν εγκαταλείψει τη ζώνη Al-Tanf και κρύβονταν σε δυσπρόσιτες περιοχές της οροσειράς Al-Amur
Οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις κατέστρεψαν πέντε βάσεις τρομοκρατών στη συριακή επαρχία Homs, οι οποίες είχαν προηγουμένως εγκαταλειφθεί από τους φιλοαμερικανούς μαχητές στην περιοχή Al-Tanf.
Τη σχετική εξέλιξη αποκάλυψε ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων Μερών στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, υποστράτηγος Yuri Popov.
«Τα πλήγματα των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων κατέστρεψαν πέντε βάσεις μαχητών που είχαν εγκαταλείψει τη ζώνη Al-Tanf και κρύβονταν σε δυσπρόσιτες περιοχές της οροσειράς Al-Amur στην επαρχία Homs», τονίζεται στο σχετικό ανακοινωθέν.
Σύμφωνα με τον υποστράτηγο, η αεροπορία του λεγόμενου διεθνούς αντιτρομοκρατικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στους ουρανούς της Συρίας, ακυρώνοντας συνεχώς τα πρωτόκολλα αποκλιμάκωσης και παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της Αραβικής Δημοκρατίας.
Στην περιοχή Al-Tanf, καταγράφηκαν 11 παραβιάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας από τρία ζεύγη μαχητικών F-15, δύο ζεύγη επιθετικών αεροσκαφών A-10 Thunderbolt και ένα ηλεκτρονικό αεροσκάφος αναγνώρισης και επιτήρησης MC-12W.
«Με τέτοιες ενέργειες, ο «συνασπισμός» συνεχίζει να δημιουργεί επικίνδυνες προϋποθέσεις για αεροπορικά συμβάντα και ατυχήματα και επιδεινώνει επίσης την κατάσταση στον εναέριο χώρο της Συρίας», σημείωσε ο Yuri Popov, κλείνοντας τη σχετική ενημέρωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης