Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky στην Bild: Οι Ρώσοι θέλουν το Kharkiv, το χτυπούν με πυραύλους και βόμβες ολίσθησης και σχεδιάζουν χερσαία επίθεση

Zelensky στην Bild: Οι Ρώσοι θέλουν το Kharkiv, το χτυπούν με πυραύλους και βόμβες ολίσθησης και σχεδιάζουν χερσαία επίθεση
Tα drones δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αεράμυνα, η Ουκρανία χρειάζεται αεράμυνα για να επιβιώσει λέει ο Zelensky
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky δήλωσε στην Bild ότι δεν υπάρχουν τρόποι για να μετριάσει τα ανεπαρκή συστήματα αεράμυνας και τόνισε ότι τα ρωσικά πλήγματα αναγκάζουν την Ουκρανία να ανακατανείμει τα ήδη σπάνια μέσα αεράμυνας για να υπερασπιστεί την πόλη του Kharkiv.
Ο Zelensky είπε στην Bild ότι τα drones δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αεράμυνα και ότι η Ουκρανία χρειάζεται αεράμυνα για να επιβιώσει.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν πρόσφατα την εκστρατεία κρούσης κατά της Ουκρανίας και Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι εάν οι ρωσικές δυνάμεις διατηρήσουν τον τρέχοντα υψηλό ρυθμό αυτής της εκστρατείας, τότε η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα έχει τα απαραίτητα αποθέματα πυραύλων αεράμυνας για την προστασία των ουκρανικών πόλεων και κρίσιμων υποδομών.

Αναδιάταξη άμυνας

Ο Zelensky συζήτησε σχέδια με τον Διοικητή της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγο Mykola Oleshchuk, στις 10 Απριλίου για την αναδιάταξη της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας για την προστασία της πόλης του Kharkiv, εναντίον της οποίας οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν πρόσφατα τις επιθέσεις με πυραύλους, drone και βόμβες ολίσθησης.
Η ρωσική εκστρατεία κρούσης πίεσε την Ουκρανία να δώσει προτεραιότητα στην προστασία στρατηγικών αντικειμένων, πληθυσμιακών κέντρων και ενεργειακής υποδομής στις πίσω περιοχές πάνω από την πρώτη γραμμή και κοντά στο πίσω μέρος, όπως η πόλη του Kharkiv.
Αυτή η περαιτέρω αναδιοργάνωση της ουκρανικής αεράμυνας για την προστασία της πόλης του Kharkiv θα αντληθεί πιθανώς από το υπάρχον οπλοστάσιο πυραύλων και εκτοξευτών της Ουκρανίας, το οποίο θα επεκτείνει τις ήδη περιορισμένες δυνατότητες αεράμυνας της Ουκρανίας και θα δώσει στις ρωσικές δυνάμεις την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν περαιτέρω την εξασθενημένη αεράμυνα σε άλλες περιοχές.

Οι Ρώσοι θα επιτεθούν με χερσαίες δυνάμεις στο Kharkiv

Ο Zelensky προειδοποίησε ότι οι ρώσοι έχουν σχέδια χερσαίας επιθετικής επιχείρησης με στόχο την πόλη του Kharkiv, η οποία θα ανάγκαζε την Ουκρανία να ανακατανείμει μέρος των ήδη ελάχιστων στρατευμάτων και των δυνατοτήτων υλικού της μακριά από άλλους ενεργούς και κρίσιμους τομείς του μετώπου.
Ο Zelensky είπε στην Bild.., ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεγάλης ρωσικής επιθετικής επιχείρησης στην πόλη του Kharkiv και σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin επιδίωξε να καταλάβει την πόλη του Kharkiv που έχει συμβολική σημασία τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Ουκρανία…
Ο Zelensky σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν ότι είναι δυνατό για να εμποδίσουν τη Ρωσία να καταλάβει την πόλη του Kharkiv.
Ο Zelensky είπε πρόσφατα στο CBS ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατασκευάζουν επίσης οχυρώσεις και αμυντικές θέσεις κοντά στην πόλη Sumy ως απάντηση στην αναφερόμενη σημαντική συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων στη γειτονική Περιφέρεια Briansk.
Οι ρωσικές προσπάθειες να δημιουργήσουν στρατηγικές εφεδρείες και να επανατοποθετήσουν δυνάμεις στο θέατρο του πολέμου θα επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να ξεκινήσουν μια επίθεση προς την πόλη του Kharkiv το καλοκαίρι 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης