Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Ρωσικός στρατός έτοιμος για το τελικό χτύπημα σε τρεις κατευθύνσεις - Syrskyi (Αρχηγός στρατού): Η κατάσταση επιδεινώνεται

O Ρωσικός στρατός έτοιμος για το τελικό χτύπημα σε τρεις κατευθύνσεις - Syrskyi (Αρχηγός στρατού): Η κατάσταση επιδεινώνεται
Σε τρεις κατευθύνσεις -Lyman, Chasiv Yar και Pokrovsk- το τελικό χτύπημα του ρωσικού στρατού
Οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν τουλάχιστον τρεις προσπάθειες σε επιχειρησιακό επίπεδο.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα παλεύουν όλο και περισσότερο να αμυνθούν από αυτές τις ρωσικές προσπάθειες, όσο περισσότερο η Ουκρανία στερείται περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi δήλωσε στις 13 Απριλίου ότι η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν μηχανοκίνητες επιθέσεις στις κατευθύνσεις Lyman, Bakhmut και Pokrovsk (δυτικά της Avdiivka).
Ο Syrskyi δήλωσε ότι οι ζεστές και ξηρές καιρικές συνθήκες έχουν καταστήσει το μεγαλύτερο μέρος του ανοιχτού εδάφους προσβάσιμο στα ρωσικά άρματα μάχης και ότι οι ρωσικές δυνάμεις αφιερώνουν νέες μονάδες για την επίτευξη τακτικών επιτυχιών παρά τις μεγάλες απώλειες.
Οι ρωσικές προσπάθειες στις κατευθύνσεις Lyman, Chasiv Yar και Pokrovsk επιδιώκουν η καθεμία επιχειρησιακά σημαντικούς στόχους, αλλά αυτές οι επιχειρήσεις δεν υποστηρίζονται αμοιβαία και οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να φαίνεται να δίνουν εναλλασσόμενη έμφαση στις διαφορετικές επιχειρησιακές κατευθύνσεις.
Οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν επί του παρόντος σημαντικές ελλείψεις τόσο σε βλήματα πυροβολικού όσο και σε μέσα αεράμυνας, τα οποία αποτελούν κρίσιμα συστατικά της άμυνάς τους, και οι ρωσικές δυνάμεις αξιοποιούν αυτές τις ελλείψεις και τις βελτιωμένες καιρικές συνθήκες.

Ο Ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να αμυνθεί, καταρρέουν παντού - Οι Ρωσικές δυνάμεις είναι κοντά στο να πετύχουν στρατηγικές νίκες

Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα εκτιμά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να αμυνθούν ενάντια στις τρέχουσες και μελλοντικές ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις λόγω καθυστερήσεων ή μόνιμης λήξης της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πρόσφατα μετατοπίσει περιοδικά την εστίασή τους στις επιθετικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Lyman, Chasiv Yar και Pokrovsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν πρώτα προτεραιότητα στην κατάληψη της Avdiivka στις αρχές του 2024, παράλληλα με ταυτόχρονες αλλά λιγότερο έντονες επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna, στη συνέχεια έγειραν προς την κατεύθυνση Lyman ενώ μείωσαν ελαφρά τον ρυθμό κοντά στην Avdiivka και τώρα εντείνουν τις προσπάθειες για την κατάληψη του Chasiv Yar τον Μάρτιο-Απρίλιο 2024.
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιήσουν πολλαπλές εναλλασσόμενες επιθετικές προσπάθειες για να επεκτείνουν τις ουκρανικές αμυντικές δυνατότητες εν μέσω ελλείψεων ουκρανικού πυροβολικού και αεράμυνας.
Το πρότυπο των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων επιτρέπει σε στοιχεία μονάδων που συμμετέχουν σε λιγότερο εντατικές προσπάθειες ανάπαυσης και ανασύστασης, ενώ άλλες μονάδες, πιθανώς εκείνες που είναι πιο ξεκούραστες ή εκείνες που έχουν λάβει πρόσφατα ενισχύσεις.
Στη συνέχεια, μπορούν να εντείνουν τις προσπάθειες προς μια άλλη επιχειρησιακή κατεύθυνση, αναγκάζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις να ανακατανείμουν τους αμυντικούς τους πόρους σε όλο το θέατρο και δημιουργώντας τρωτά σημεία που οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να εκμεταλλευτούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσουν εφεδρείες επιχειρησιακού και στρατηγικού επιπέδου ικανές να συντηρήσουν τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, που είναι πιθανό να υποστηρίξουν την νέα επιθετική προσπάθεια άνοιξη-καλοκαίρι.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα χρησιμοποιούσαν αυτές τις εφεδρείες για να ενισχύσουν τους υπάρχοντες σχηματισμούς και να συνεχίσουν τις επιθέσεις υπό την ηγεσία του πεζικού με περιστασιακές περιορισμένες μηχανοκίνητες επιθέσεις προς την κατεύθυνση της επιλογής τους σε κρίσιμες στιγμές.
Οι Ρωσικές δυνάμεις είναι κοντά στο να πετύχουν στρατηγικές νίκες στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης