Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα: Aψήφησαν γιατρούς, μπήκαν στο βιβλίο Guiness έζησαν 62 χρόνια κολλημένοι στο κεφάλι

Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα: Aψήφησαν γιατρούς, μπήκαν στο βιβλίο Guiness έζησαν 62 χρόνια κολλημένοι στο κεφάλι
Τα σημαία δίδυμα που κατείχαν τον τίτλο των Ρεκόρ Guiness ως οι γηραιότεροι σιαμαίοι
Πέθαναν σε ηλικία 62 ετών και 202 ημερών τα μεγαλύτερα σε ηλικία σιαμαία δίδυμα που έχουν καταγραφεί ποτέ στον κόσμο, Lori και ο George Schappell, ξεπερνώντας κατά 9 χρόνια τις Masha και Dasha Krivoslyapova που πέθαναν σε ηλικία 53 ετών κατέχοντας από το 2015 τον τίτλο των Ρεκόρ Guiness για τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα στον κόσμο.
Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness World Records οι σιαμαίοι αδελφοί Lori και ο George Schappell, πέθαναν στις 7 Απριλίου, στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια χωρίς η αιτία θανάτου να γίνει γνωστή.
Η Lori και ο George γεννήθηκαν το 1961 στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, με μερικώς συγχωνευμένα κρανία και μοιράζονταν το 30% του εγκεφάλου τους (τον μετωπιαίο και τον βρεγματικό λοβό) και βασικά αιμοφόρα αγγεία.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ήταν ενωμένα στο κεφάλι, τα δίδυμα διέφεραν σε πολλά σημεία και μπόρεσαν να συνυπάρξουν.
Η Lori ήταν υγιής, αλλά ο George είχε δισχιδή ράχη και δεν μπορούσε να περπατήσει.
Καθόταν σε ένα καρεκλάκι σαν αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο έσπρωχνε η Lori.
Τα δίδυμα αντιπροσώπευαν τη σπανιότερη μορφή σιαμαίων, η οποία αφορά μόνο το 2% έως 6% των σιαμαίων διδύμων, ανέφερε το NBC Today.

Αψήφησαν την ιατρική πρόγνωση

Τα σιαμαία κατάφεραν να αψηφήσουν όλες τις ιατρικές προβλέψεις που έλεγαν ότι δεν θα ζούσαν μετά τα 30 και κατάφεραν να ζήσουν ξεχωριστές ζωές.
Το 2007 έγιναν και οι πρώτοι ομόφυλοι σιαμαίοι δίδυμοι που ταυτοποιήθηκαν ως διαφορετικού φύλου, όταν ο George αποκάλυψε ότι είναι τρανς.
Πριν το George, ονομαζόταν Dory και εν συνεχεία είχε πάρει το όνομα Reba (από το είδωλό του, Ρέμπα ΜακΕντάιρ), καθώς δεν του άρεσαν τα ομοιοκατάληκτα ονόματα που είχαν δοθεί σε εκείνον και τη Lori.
Ο George είχε μιλήσει για την απόφασή του να κάνει coming out στην εφημερίδα Sun το 2011, όταν τα αδέλφια επισκέφθηκαν το Λονδίνο για να γιορτάσουν τα 50α γενέθλιά τους και ορκίστηκε να «συνεχίσει να ζει τη ζωή στο έπακρο».
«Ήξερα από πολύ μικρή ηλικία ότι θα έπρεπε να ήμουν αγόρι.
Ήταν τόσο δύσκολο, αλλά μεγάλωνα και απλά δεν ήθελα να ζήσω ένα ψέμα. Ήξερα ότι έπρεπε να ζήσω τη ζωή μου με τον τρόπο που ήθελα», είχε πει σύμφωνα με τον Guardian.

Διαφορετικές καριέρες

Ο George απολάμβανε μια επιτυχημένη καριέρα ως τραγουδιστής της κάντρι, ενώ η Lori ήταν επιτυχημένη παίκτρια του ten-pin μπόουλινγκ, κερδίζοντας αρκετά τρόπαια.
Η Lori εργαζόταν επίσης σε πλυντήριο νοσοκομείου για αρκετά χρόνια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, οργανώνοντας το πρόγραμμά της γύρω από τις συναυλίες του George, για τις οποίες είχε βρεθεί σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ιαπωνία.
Εμφανίστηκαν επίσης σε πολλά ντοκιμαντέρ και στην εκπομπή This Morning του ITV τον Σεπτέμβριο του 2011 για να μιλήσουν τη ζωή τους.
Ζούσαν σε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στην Πενσυλβάνια, αλλά είχαν ο καθένας το δικό του δωμάτιο και περνούσαν εναλλάξ τις νύχτες, λέγοντας ότι ουσιαστικά «ξεχνιόντουσαν» όταν βρισκόταν ο ένας στο δωμάτιο του άλλου.
Για παράδειγμα, όταν ο George χρειαζόταν να προβάρει την κάντρι μουσική του, πήγαιναν στο δωμάτιό του, όπου η Lori παρέμενε ήσυχη και του επέτρεπε να εξασκηθεί.
Ακόμα έκαναν ξεχωριστά χόμπι τους αλλά και ντους, χρησιμοποιώντας την κουρτίνα ως εμπόδιο, ενώ ο ένας έκανε ντους και ο άλλος στεκόταν έξω από το μπάνιο.

Δεν ήθελαν να χωριστούν

Παρόλο που ορισμένοι σιαμαίοι δίδυμοι έχουν επιλέξει να χωριστούν μέσω χειρουργικής επέμβασης, τέτοιες διαδικασίες δεν ήταν διαθέσιμες όταν γεννήθηκαν, ενώ και οι ίδιοι δεν το επιθυμούσαν.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε ένα ντοκιμαντέρ του 1997, ο George απάντησε: «Απολύτως όχι.
Η θεωρία μου είναι: γιατί να φτιάξουμε αυτό που δεν έχει χαλάσει;».
«Δεν πιστεύω στον χωρισμό.
Νομίζω ότι ανακατεύεσαι με το έργο του Θεού», είχε δηλώσει από την πλευρά της η Lori σε συνέντευξή της στους Los Angeles Times το 2002.
«Δεν ξυπνάω σκεπτόμενη, ‘Ω, είμαι σιαμαία δίδυμη’», είχε πει ακόμα η Lori.
«Έχω δύο χέρια και δύο πόδια.
Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος….
Ζω μια φυσιολογική ζωή», είχε συμπληρώσει.
«Επειδή δεν μπορούμε να σηκωθούμε και να φύγουμε ο ένας από τον άλλο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε απομόνωση από άλλους ανθρώπους ή από τον εαυτό μας.
Οι άνθρωποι που είναι σιαμαίοι μπορούν να έχουν μια πολύ ιδιωτική ζωή», είχε πει η Lori στη συνέντευξη του 1997.
«Αν αγαπάς το άτομο με το οποίο είσαι μαζί και το σέβεσαι, θα του δώσεις την ιδιωτικότητα και θα συμβιβαστείς σε καταστάσεις που θα ήθελες να σου δώσει», είχε προσθέσει από την πλευρά του ο George.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης