Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron για Μέση Ανατολή: Όλοι ανησυχούμε για πιθανή κλιμάκωση - Η Γαλλία αναχαίτισε drones και πυραύλους με στόχο το Ισραήλ

Macron για Μέση Ανατολή: Όλοι ανησυχούμε για πιθανή κλιμάκωση - Η Γαλλία αναχαίτισε drones και πυραύλους με στόχο το Ισραήλ
O Γάλλος πρόεδρος δήλωσε βέβαιος ότι η χώρα του θα διοργανώσει τον Ιούλιο μια «πολύ μεγαλειώδη» τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τον κίνδυνο της τρομοκρατίας
Σχετικά Άρθρα
Την ανησυχία του για περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, λίγα 24ωρα μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.
Η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει την περαιτέρω κλιμάκωση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, καλώντας το Ισραήλ να επιδιώξει την περαιτέρω απομόνωση του Ιράν.
«Όλοι ανησυχούμε για μια πιθανή κλιμάκωση», είπε ο Macron σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV και στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι αποφασίζοντας να «χτυπήσει το Ισραήλ» από το έδαφός της, προκάλεσε «βαθιά ρήξη». Επιπλέον, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι η Γαλλία πραγματοποίησε «αναχαιτίσεις» ιρανικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών με στόχο το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Σάββατο προς την Κυριακή κατόπιν αιτήματος της Ιορδανίας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε βέβαιος ότι η χώρα του θα διοργανώσει τον Ιούλιο μια «πολύ μεγαλειώδη» τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενήσει το Παρίσι παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τον κίνδυνο της τρομοκρατίας.
«Μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε», είπε στην ίδια συνέντευξή του δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι οι γαλλικές αρχές «δεν είναι αφελείς» σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο ασφαλείας.
Πρόσθεσε ακόμη ότι οι επιλογές για ένα 'Plan B' βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι, αν η κυβερνητική αξιολόγηση στο θέμα της ασφάλειας όσο πλησιάζουν οι Αγώνες κρίνει ότι είναι πολύ επικίνδυνο να πραγματοποιηθεί η τελετή όπως είναι προγραμματισμένο στον ποταμό Σηκουάνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης