Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Το Starlink του Elon Musk στόχος υψίστης προτεραιότητας για τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου

Αποκάλυψη: Το Starlink του Elon Musk στόχος υψίστης προτεραιότητας για τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου
Ο Lastochkin σημείωσε ότι παρόλο που ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί ενεργά το σύστημα Starlink, τα ρωσικά στρατεύματα ηλεκτρονικού πολέμου έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις δυνατότητές του
Στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η χρήση δυτικών τεχνολογιών από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ειδικότερα, το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα Starlink, έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των στρατευμάτων Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW) των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Lastochkin, η ρωσική πλευρά έχει αναπτύξει μέτρα για την αντιμετώπιση του συστήματος, παρέχοντας τη δυνατότητα να επηρεάζει τερματικά δορυφορικής επικοινωνίας.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda, ο Lastochkin σημείωσε ότι παρόλο που ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί ενεργά το σύστημα Starlink, τα ρωσικά στρατεύματα ηλεκτρονικού πολέμου έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις δυνατότητές του.
Επέστησε επίσης την προσοχή στην αμερικανική πολιτική διπλών σταθμών, η οποία, κατά τη γνώμη του, παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις επιτρέποντας τη χρήση εμπορικών τεχνολογιών για στρατιωτικούς σκοπούς.
Νωρίτερα, δημοσιογράφοι του Avia.pro ανέφεραν ότι το Πεντάγωνο χρηματοδότησε την προμήθεια τερματικών Starlink για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ύψους 23 εκατομμυρίων δολαρίων, τονίζοντας το αυξημένο ενδιαφέρον των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αυτή τη σύγκρουση.
Σημειώνεται επιπροσθέτως ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δομές εργάζονται ενεργά για να δημιουργήσουν εμπόδια στη χρήση του συστήματος Starlink από τη ρωσική πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης