Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτή εικόνα στη Wall, με βαρίδι την τεχνολογία – Στο +0,56% ο Dow, o Nasdaq -2% - Έχασε τις 5.000 μον. με -0,9% ο S&P

Μεικτή εικόνα στη Wall, με βαρίδι την τεχνολογία – Στο +0,56% ο Dow, o Nasdaq -2% - Έχασε τις 5.000 μον. με -0,9% ο S&P
Μεταβλητότητα στη Wall…
Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι κύριοι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Παρασκευή 19 Απριλίου, με βαρίδι τον τεχνολογικό κλάδο.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,56% στις 37.986 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε μείωση -0,9% στις 4.967 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε -2,05% στις 15.282 μον.
Capture_155.JPG
Στο ταμπλό, η Netflix υποχώρησε περισσότερο από 9% παρά την αύξηση των τριμηνιαίων κερδών.
Οι μετοχές των Nvidia και Super Micro Computer δέχτηκαν επίσης έντονες πιέσεις, σημάδι ότι οι επενδυτές απομακρύνονται έντονα από τον τεχνολογικό κλάδο που ηγήθηκε της bull market.
Οι αγαπημένες μετοχές της τεχνητής νοημοσύνης υποχώρησαν περισσότερο από 10% και 20%, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ πραγματοποίησε στοχευμένο χτύπημα κατά του Ιράν. Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars ανέφερε ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Ισφαχάν, αλλά ο λόγος ήταν άγνωστος.
Ως αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν λίγο περισσότερο από 3% στις πρωινές συναλλαγές της Ασίας, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στον δείκτη Brent να ξεπερνούν τα 90 δολάρια το βαρέλι – κέρδη τα οποία στη συνέχεια διεγράφησαν.
Παράλληλα, η μεταβλητότητα έχει εκραγεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αφ’ ης στιγμής ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, επεσήμανε πως αναμένει περισσότερη πρόοδο σε ό,τι αφορά το μέτωπο του πληθωρισμού, οπότε δεν βλέπει μείωση επιτοκίων μέσα στο 2024.
Ο δείκτης VIX, ο λεγόμενος «δείκτης φόβου», ο οποίος καταγράφει τη μεταβλητότητα στον S&P 500, σκαρφάλωσε μέχρι και τις 18,71 μονάδες.
Σε κάθε περίπτωση, ο S&P 500 είχε τη χειρότερη εβδομάδα του εδώ και σχεδόν έξι μήνες, δεδομένου ότι οι φόβοι γύρω από την πορεία του πληθωρισμού και της νομισματικής πολιτικής αυξάνονται.
Ο γενικός δείκτης σημείωσε πτώση για έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, σε μια υποχώρηση που ανέβασε τις απώλειές του από την εβδομάδα πάνω από 2,2%.
Αυτή θα είναι η τρίτη αρνητική εβδομάδα του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και η χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τις 27 Οκτωβρίου 2023, παρουσιάζοντας discount 4,8% σε σχέση με το υψηλό των τελευταίων 52 εβδομάδων.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα ψήφου φέτος, είπε στο Fox News την Πέμπτη ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι όσο υπομονετική χρειάζεται για να μειώσει τα επιτόκια…
Μάλιστα, όπως ανέφερε, η πρώτη κίνηση μπορεί να μην πραγματοποιηθεί μέχρι το 2025.
«Η μεγαλύτερη ανησυχία του χρηματιστηρίου αυτή τη στιγμή είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος επιταχύνεται εκ νέου και παγώνοντας τις ελπίδες έστω και μία επιτοκιακή μείωση το 2024, πόσο μάλλον μία ή δύο» δήλωσε ο Michael Landsberg, επικεφαλής επενδύσεων στην Landsberg Bennett Private Wealth Management.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης