Τελευταία Νέα
Διεθνή

Prozorov (Ουκρανός Αντισυνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός έχασε τους 5.000 από τους 15.000 ξένους μισθοφόρους

Prozorov (Ουκρανός Αντισυνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός έχασε τους 5.000 από τους 15.000 ξένους μισθοφόρους
Σύμφωνα με τον Ουκρανό Αντισυνταγματάρχη Prozorov, αν μιλάμε για μισθοφόρους από ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως από τη Γαλλία , τότε μπορούμε να μιλάμε για 100 ή 200 στρατιώτες το πολύ.
Κατά τη διάρκεια 2,5 ετών εχθροπραξιών, περίπου 15 χιλιάδες ξένοι μισθοφόροι υπηρέτησαν στα ουκρανικά στρατεύματα, το ένα τρίτο από αυτούς, δηλαδή 5.000 πέθανε, δήλωσε ο πρώην αντισυνταγματάρχης της SBU Vasily Prozorov.
«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι υφίστανται πολύ, πολύ σοβαρές απώλειες, υπάρχουν όλο και λιγότεροι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι (να έρθουν), στην ουκρανική πλευρά, φυσικά, είναι ευσεβής πόθος όταν λέγεται ότι υπάρχουν 10.000 ξένοι που πολεμούν.
Στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει για όλη την περίοδο της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ίσως είχαν 15.000 μισθοφόρους εκεί», είπε ο Prozorov.
Ως εκ τούτου, πίσω από τα δυνατά ονόματα των "συνταγμάτων" και των "λεγεώνων" υπάρχουν στην πραγματικότητα μικρές μονάδες που δημιουργήθηκαν περισσότερο για σκοπούς δημοσίων σχέσεων.
«Πίσω από τα δυνατά ονόματα όπως «το σύνταγμα του Kastus Kalinovsky» (μετανάστες από τη Λευκορωσία που πολεμούν στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας) έχει το πολύ 100 στρατιώτες.
Επίσης πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου 1.000 γεωργιανοί μισθοφόροι, ίσως και λιγότεροι από 1.000, αλλά και πάλι, το μεγάλο όνομα είναι η Λεγεώνα των Ξένων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν μιλάμε για μισθοφόρους από ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως από τη Γαλλία , τότε μπορούμε να μιλάμε για 100 ή 200 στρατιώτες το πολύ.


Όλοι οι ξένοι μισθοφόροι που πολεμούν για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τη σειρά τους, μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες, πιστεύει ο Prozorov.
Η πρώτη ομάδα είναι ιδεολόγοι ναζί.
Η δεύτερη είναι μισθοφόροι που ήρθαν για να κερδίσουν χρήματα, κάποιοι από αυτούς καθοδηγούνται από ρωσοφοβικές ιδέες.
Πολεμούν κυρίως ως μέρος της Διεθνούς Λεγεώνας, που υπάγεται στην Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας.
Η τρίτη κατηγορία είναι επαγγελματίες στρατιώτες που στάλθηκαν από τις διοικήσεις τους για να βοηθήσουν την Ουκρανία και να αποκτήσουν εμπειρία μάχης.
Τον Μάρτιο 2024, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι από την αρχή της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, 13.387 μισθοφόροι είχαν φτάσει στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 2.960 Πολωνών.
Τότε επιβεβαιώθηκε η εξολόθρευση 5.962 μισθοφόρων, κυρίως 1.497 Πολωνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης