Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφαγή Ουκρανών στο Donetsk – Έχασαν πάνω από 3.550 στρατιώτες σε 7 μέρες

Σφαγή Ουκρανών στο Donetsk – Έχασαν πάνω από 3.550 στρατιώτες σε 7 μέρες
Τα ρωσικά στρατεύματα  κατέλαβαν την κοινότητα Pervomaiskoye στην περιοχή Avdiivka
Ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 3.550 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες), τέσσερα άρματα μάχης και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα σε μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή του Donetsk την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Παρασκευή (19/4/2024).
«Στην κατεύθυνση του Donetsk, οι μονάδες της ρωσικής ομάδας μάχης Νότος κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές θέσεις και προκάλεσαν απώλειες σε έμψυχο δυναμικό και εξοπλισμό σε 12 ουκρανικές ταξιαρχίες κοντά στους οικισμούς Belogorovka, Razdolovka, Orekhovo-Vasilevka, Bog, Bog, Kleshcheyevka και Kurdyumovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Επίσης απέκρουσαν επτά αντεπιθέσεις από μονάδες της 46ης αεροπορικής και 10ης ορεινής ταξιαρχίας κοντά στους οικισμούς Krasnogorovka και Novomikhailovka του Donetsk», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι εβδομαδιαίες απώλειες του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση του Donetsk ανήλθαν σε πάνω από 3.550 άτομα προσωπικό, τέσσερα τανκς, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 87 μηχανοκίνητα οχήματα, διευκρίνισε.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 31 ουκρανικά πυροβόλα, μεταξύ των οποίων 14 όπλα δυτικής κατασκευής, καθώς και τέσσερις σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου Nota και Anklav και επτά αποθήκες πυρομαχικών, ανέφερε.
Τα ρωσικά στρατεύματα επίσης κατέλαβαν την κοινότητα Pervomaiskoye στην περιοχή Avdiivka.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης