Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Biden άναψε το πράσινο φως για στρατιωτική βοήθεια σε Ουκρανία και Ισραήλ συνολικού ύψους 87 δισ. δολαρίων

ΗΠΑ: Ο Biden άναψε το πράσινο φως για στρατιωτική βοήθεια σε Ουκρανία και Ισραήλ συνολικού ύψους 87 δισ. δολαρίων
Το πακέτο προβλέπει βοήθεια ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία και άλλα 26 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ
Μετά την έγκριση του από τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ, Βουλή και Γερουσία, το νομοσχέδιο για παροχή πρόσθετης στήριξης από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ουκρανία και το Ισραήλ υπεγράφη και από τον πρόεδρο Joe Biden.
Το εν λόγω αμερικανικό πακέτο προβλέπει βοήθεια ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία και άλλα 26 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ, καθώς και 1 δισεκατομμύριο δολάρια που θα διοχετευθούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Την ίδια στιγμή, 8 δισεκατομμύρια δολάρια από τον αμερικανικό προϋπολογισμό θα κατευθυνθούν για την αντιμετώπιση της στρατιωτικής ισχύος της Κίνας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε με δήλωσή του, ότι το πακέτο «παρέχει ζωτικής σημασίας υποστήριξη στους εταίρους της Αμερικής, ώστε να μπορούν να αμυνθούν από απειλές κατά της κυριαρχίας τους».
Ο Biden πρόσθεσε ότι η ασφάλεια του Ισραήλ είναι σημαντική και ότι αυτό το πακέτο βοήθειας θα το βοηθήσει να αναπληρώσει την αεροπορική του άμυνα.
Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα αυξήσει σημαντικά την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους στον πολιορκημένο παράκτιο θύλακα της Γάζας.
«Το Ισραήλ πρέπει να διασφαλίσει ότι η βοήθεια θα φτάσει στους Παλαιστίνιους στη Γάζα χωρίς καθυστέρηση», τόνισε σχετικά.

Ο οπλισμός που μεταφέρεται στην Ουκρανία βάσει του νέου νομοσχεδίου των ΗΠΑ: 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης