Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Αντικαθίσταται ο αρμόδιος υφυπουργός για τα ελληνοτουρκικά Akçapar

Τουρκία: Αντικαθίσταται ο αρμόδιος υφυπουργός για τα ελληνοτουρκικά Akçapar
Στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη οδεύει ο πρέσβης Akçapar, έως τώρα υπεύθυνος για τα κεφάλαια των ελληνοτουρκικών επαφών. Νέοι επικεφαλής σε κρίσιμα πόστα με απόφαση Fidan.
Ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αρμόδιος για τα ελληνοτουρκικά, πρέσβης Burak Akçapar αναλαμβάνει καθήκοντα μονίμου αντιπροσώπου της χώρας του στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.
Ο Burak Akçapar ήταν έως τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που έχει την πολιτική ευθύνη και στα τρία βασικά κεφάλαια των ελληνοτουρκικών επαφών, δηλαδή:
- την θετική ατζέντα,
- τον πολιτικό διάλογο και,
- τα μέτρα οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου είχε συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη για συνομιλίες με αντικείμενο τη θετική ατζέντα, στις 11 Μαρτίου διεξήχθη στην Αγκυρα ο πολιτικός διάλογος με επικεφαλής της ελληνικής αποστολής την υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Akçapar συμμετείχε στην τουρκική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην Αθήνα για τα ΜΟΕ.
Με την ίδια απόφαση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Hakan Fidan, ο νυν επικεφαλής της Διεύθυνσης του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική Njan Dizdar διορίζεται πρεσβευτής στην Οτάβα.
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, πρέσβης Guven Begets αναλαμβάνει πρεσβευτής στην Τρίπολη και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής για το Ιράκ πρέσβης Anil Bora Inan διορίζεται πρεσβευτής στη Βαγδάτη.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες ποιος αναλαμβάνει την ατζέντα των ελληνοτουρκικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης