Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ουκρανία ο Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Δύση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της - Η ροή όπλων και πυρομαχικών θα αυξηθεί

Στην Ουκρανία ο Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Δύση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της - Η ροή όπλων και πυρομαχικών θα αυξηθεί
Ο Stoltenberg δήλωσε ότι η ροή όπλων και πυρομαχικών θα αυξηθεί
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε στους Ουκρανούς τη Δευτέρα ότι τα μέλη της συμμαχίας του δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους για στρατιωτική βοήθεια τους τελευταίους μήνες, αναφέρει το Reuters.
Ωστόσο, ο Stoltenberg δήλωσε ότι η ροή όπλων και πυρομαχικών θα αυξηθεί.
Σε μια απροειδοποίητη επίσκεψη στην Ουκρανία, ο γενικός γραμματέας της διατλαντικής στρατιωτικής συμμαχίας είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky και επρόκειτο να μιλήσει στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, το Rada.
Η επίσκεψή του -η τρίτη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022- πραγματοποιείται σε μια δύσκολη στιγμή στο πεδίο της μάχης.
Μετά από μια αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση πέρυσι, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κερδίσει την πρωτοβουλία των κινήσεων - τουλάχιστον εν μέρει λόγω της έλλειψης όπλων και πυρομαχικών από τους δυτικούς εταίρους του Κιέβου.
«Θα είμαι επίσης πολύ ειλικρινής με τον πρόεδρο Zelensky και επίσης με τη Rada ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν έχουν παραδώσει αυτά που υποσχεθήκαμε τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Stoltenberg στο τρένο που τον μετέφερε στο Κίεβο τη Δευτέρα.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν έξι μήνες για να συμφωνήσουν ένα πακέτο και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι δεν παρέδωσαν τα πυρομαχικά που υποσχεθήκαμε. Αλλά τώρα είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα θα αλλάξουν", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης