Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίδραση Hamas στην πρόταση εκεχειρίας του Ισραήλ: Θέλουμε πλήρη κατάπαυση και αποχώρηση του στρατού σας από τη Γάζα

Αντίδραση Hamas στην πρόταση εκεχειρίας του Ισραήλ: Θέλουμε πλήρη κατάπαυση και αποχώρηση του στρατού σας από τη Γάζα
«Δεν θέλουν πλήρη κατάπαυση του πυρός και δεν μιλούν, με σοβαρό τρόπο, για την απόσυρση από τη Γάζα» τονίζει ο εκπρόσωπος της οργάνωσης
Ο επίσημος εκπρόσωπος της Hamas Osama Hamdan, επανέλαβε τη θέση της οργάνωσης για κατάπαυση του πυρός, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης των στρατευμάτων από τη Γάζα και της επιστροφής των ξεριζωμένων Παλαιστινίων στα σπίτια τους.
«Είναι σαφές από την ισραηλινή πρόταση ότι εξακολουθούν να επιμένουν σε δύο βασικά ζητήματα. Δεν θέλουν πλήρη κατάπαυση του πυρός και δεν μιλούν, με σοβαρό τρόπο, για την απόσυρση από τη Γάζα. Στην πραγματικότητα, εξακολουθούν να μιλούν για την παρουσία τους… που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να κατέχουν τη Γάζα», τόνισε σχετικά ο Hamdan στο Al Jazeera.
«Έχουμε σοβαρά ερωτήματα για τους διαμεσολαβητές. Εάν [υπάρχουν] θετικές απαντήσεις, νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε», εξήγησε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ισχυρίστηκε ότι η ισραηλινή πρόταση ήταν μια «εξαιρετικά γενναιόδωρη» προσφορά.
«Η διακοπή των επιθέσεων κατά των Παλαιστινίων δεν είναι γενναιόδωρη. Η ίδια η επίθεση είναι έγκλημα, επομένως όταν διακόπτεις προσωρινά ένα έγκλημα, δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι είναι μια γενναιόδωρη ενέργεια από την ισραηλινή πλευρά», πρόσθεσε ο Hamdan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης