Τελευταία Νέα
Διεθνή

Houthis: Μπαίνουν στην «4η φάση» κλιμάκωσης οι επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα - Επίθεση σε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ

Houthis: Μπαίνουν στην «4η φάση» κλιμάκωσης οι επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα - Επίθεση σε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ
Το ναυτικό και οι πυραυλικές δυνάμεις της Υεμένης διεξήγαγαν επίσης κοινή επιχείρηση εναντίον του πλοίου Destiny στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης, του επίσημου στρατού των Houthis, ταξίαρχος Yahya Saree ανακοίνωσε την Τετάρτη (15/5) μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις Ναυτικές Δυνάμεις των ανταρτών με στόχο το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Mason στην Ερυθρά Θάλασσα.
Σύμφωνα με τον Saree, σωρεία αντιπλοϊκών πυραύλων έπληξαν άμεσα το αμερικανικό αντιτορπιλικό.
Το ναυτικό και οι πυραυλικές δυνάμεις της Υεμένης διεξήγαγαν επίσης κοινή επιχείρηση εναντίον του εμπορικού πλοίου Destiny στην Ερυθρά Θάλασσα, επιβεβαιώνοντας ένα ισχυρό χτύπημα, αφού είχε παραβιάσει την από 20ης Απριλίου απαγόρευση που είχε επιβληθεί στα πλοία με προορισμό το Ισραήλ.
Ο Saree αποκάλυψε ότι το πλοίο Destiny είχε προσπάθησε να ξεγελάσει το ναυτικό των Houthis δίνοντας σήμα πως έπλεε προς ένα μη συνδεδεμένο λιμάνι, αλλά στην πραγματικότητα κατευθυνόταν προς το Umm al-Rashrash , δηλαδή στο Eilat του Ισραήλ.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης παρακολουθούσαν στενά το πλοίο και το είχαν προειδοποιήσει να μην κατευθυνθεί προς τα ισραηλινά λιμάνια, ωστόσο επέμεινε στην παραβίαση της απαγόρευσης.
Κατά συνέπεια, το πλοίο προστέθηκε στη λίστα των στοχευόμενων πλοίων που δεν θα επιτρέπεται να διαπλέουν από την περιοχή επιχειρήσεως.
Ο εκπρόσωπος των YAF σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν για να υπερασπιστούν τον ανθεκτικό λαό της Παλαιστίνης και ως απάντηση στην επιθετικότητα των ΗΠΑ και ΗΒ κατά της Υεμένης.
Επιβεβαίωσε περαιτέρω τη συνεχιζόμενη δέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης να αντιμετωπίσουν την ισραηλινή θαλάσσια δραστηριότητα στην περιοχή των επιχειρήσεων, μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα και να αρθεί η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

Saree: Η Υεμένη ξεκίνησε τη τέταρτη φάση κλιμάκωση για την υποστήριξη της Γάζας

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος των Houthis σηματοδότησε την έναρξη της τέταρτης φάσης της κλιμάκωσης «κατά της ισραηλινής κατοχής», υποδεικνύοντας ότι επίκεινται σημαντικές επιχειρήσεις ως μέρος του εν λόγω σχεδίου.
Η λεγόμενη «τέταρτη φάση» των επιχειρήσεων της σιιτικής οργάνωσης συνίσταται σε δύο σκέλη.
Το πρώτο μέρος τέθηκε άμεσα σε ισχύ και επέκτεινε το εύρος των επιθέσεων για να συμπεριλάβει τη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ οι Υεμένιοι προανήγγειλαν ότι το δεύτερο μέρος θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης στη Rafah της Γάζας, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.
Το δεύτερο μέρος επιβάλλει μια νέα συνθήκη που καθιστά, πια, υπεύθυνο τον χειριστή οποιουδήποτε πλοίου που ελλιμενίζεται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια και θα καθιστούσε όλα τα πλοία του που βρίσκονται κοντά στις Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης νόμιμο στόχο.
Σε μια ομιλία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τμήμα Ηθικής Καθοδήγησης του Υπουργείου Άμυνας της Υεμένης στη Σαναά, ο Saree είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις οντότητες που παραβίασαν τον αποκλεισμό που επέβαλε η Υεμένη σε πλοία που κατευθύνονται προς τα «ισραηλινά λιμάνια κατοχής» μέσω της Μεσογείου.
Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις και η θέση της Υεμένης για υποστήριξη της Γάζας «δεν είναι απλώς συνθήματα για την απόκτηση δημοτικότητας», αλλά μάλλον «μια στάση ριζωμένη στην πράξη», επιβεβαιώνοντας ότι «ο λαός της Υεμένης είναι πλήρως έτοιμος να θυσιάσει ζωές , και αν ... υπήρχε ένας δρόμος, εκατομμύρια θα πήγαιναν για να υπερασπιστούν τη Γάζα ενάντια στον ισραηλινό εχθρό».
Ο Saree επεσήμανε ότι ο λαός της Υεμένης «έχει προετοιμαστεί για μάχη εάν οι Αμερικανοί εξαπέλυαν χερσαία επίθεση στη χώρα ή αν τους άνοιγε ένας δρόμος που οδηγεί στην Παλαιστίνη», αποκαλύπτοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης «έχουν σημαντικές προετοιμασίες για την πέμπτη και έκτη φάση για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης