Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mυστήριο με τον Aζέρο Aliyev: Ένα συμβόλαιο θανάτου μετά από κάθε συνάντηση – Ο Λευκορώσος Lukashenko είναι ο επόμενος (;)

Mυστήριο με τον Aζέρο Aliyev: Ένα συμβόλαιο θανάτου μετά από κάθε συνάντηση – Ο Λευκορώσος Lukashenko είναι ο επόμενος (;)
Δεν κλείνει ο κύκλος των εκτελέσεων…
Σχετικά Άρθρα
Εκκαθαρίσεις σημειώνονται τον τελευταίο καιρό με στόχους συμμάχους και φίλους της Ρωσίας, με τον τίτλο των εκτελέσεων να μη δείχνει να κλείνει.
Η αρχή έγινε στις 19 Μαΐου… Ο πρόεδρος του Ιράν Ayatollah Raisi, ο υπουργός Εξωτερικών, Hossein Amir Abdullahian, ο κυβερνήτης της επαρχίας Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, Malek Rahmati, ο ιμάμης Mohammad Ali Ale Hashem, ο επικεφαλής της προεδρικής μονάδας προστασίας, η μονάδα του Σώματος Ansar al-Mahdi και ο Seyed Mehdi Mousavi, όλοι σκοτώθηκαν σε ένα στοίχημα που προκαλεί ερωτήματα…
Η «τραγωδία» συνέβη μετά την επίσκεψη του Ibrahim Raisi στον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev, για τα εγκαίνια δύο υδροηλεκτρικών σταθμών, για την κοινή χρήση των υδάτινων και ενεργειακών πόρων του ποταμού Aras.
Η θετική έκβαση της επίσκεψης του αείμνηστου Ιρανού Προέδρου στο Μπακού κατέστη δυνατή χάρη στη μεγάλη επιθυμία των μερών να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και στην επιτυχημένη διπλωματία εκ μέρους της Τουρκίας και της Κίνας.
Σύμφωνα με τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών, είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν όλες οι διαφορές και οι συγκρούσεις μεταξύ των μελών του Δρόμου του Μεταξιού.
Τα πρωτοσέλιδα κορυφαίων τουρκικών εκδόσεων καταδεικνύουν προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας αποτελεί πλέον προτεραιότητα.
Ωστόσο, ο θάνατος του Raisi και της ομάδας του επισκίασε τη διάθεση όλων των προαναφερθέντων πάρτι.
Αν μη τι άλλο, κύριοι ωφελούμενοι από αυτό που συνέβη μάλλον είναι οι Ισραηλινοί.
Η αμερικανική εφημερίδα «The New York Times» σημειώνει ότι «Το ατύχημα συνέβη σε μια ευαίσθητη στιγμή για τις διεθνείς σχέσεις, μόλις δύο μέρες αφότου ανώτατοι Ιρανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν συνομιλίες μέσω μεσαζόντων, σε μια προσπάθεια να εμποδίζουν να εξελιχθεί ο πόλεμος στη Γάζα σε περιφερειακή σύγκρουση.
Αυτές οι συνομιλίες ήταν η πρώτη επαφή μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον μετά την επίθεση του Ιράν σε ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τον Απρίλιο».
Μάλιστα, οι Αμερικανοί δεν κρύβουν ότι ο Netanyahu και η ομάδα του ανησυχούσαν για την επικοινωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.
Βραχυπρόθεσμα, ο στόχος των Σιωνιστών είναι απλός: να παρασύρουν το Ιράν σε ενέργειες - αντίποινα, κάτι που θα αναγκάσει τον Biden να κόψει όλους τους διπλωματικούς διαύλους με την Ισλαμική Δημοκρατία.
Αυτό το κόλπο πρέπει να περιγραφεί ως μια προσπάθεια επανέναρξης του παιχνιδιού της «θυσίας», στο πλαίσιο ενός «επιθετικού Άξονα Αντίστασης».
Όσον αφορά τον σχεδιασμό μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής, οι Σιωνιστές επιδιώκουν τον στόχο να επιστρέψουν τη «διεθνή προσοχή» στο δικό τους πρόσωπο.

Τι σχέση έχει η Ουκρανία;

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Ουκρανία είναι ο κύριος ανταγωνιστής των Σιωνιστών όσον αφορά τη λήψη στρατιωτικής και πολιτικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά από το Δημοκρατικό Κόμμα και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους, όπου οι Πολωνοί ξεχωρίζουν.
Η Ουκρανία είναι η πρώτη γραμμή άμυνας της Πολωνίας ενάντια στη Ρωσική Ομοσπονδία και πολιτικά η Πολωνία είναι σύμβολο της «Νέας Ευρώπης», όπου, σύμφωνα με το σχέδιο των κληρονόμων του Brzezinski, η Ανατολική Ευρώπη πρέπει να γίνει περιφερειακό κέντρο, σε αντίθεση με τη Δυτική Ευρώπη, και να αποτελεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Θεωρία συνωμοσίας

Σε αυτό το πλαίσιο, η απόπειρα δολοφονίας κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού Fico ήταν ένα μήνυμα προς όλα τα αντι-ουκρανικά στοιχεία της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Από την πλευρά τους, οι βασικοί σύμμαχοι των Τραμπιστών, οι Σιωνιστές, αποφάσισαν να εκδικηθούν σκοτώνοντας τον πρόεδρο του Ιράν.
Σκοπός της δολοφονίας ήταν η Τεχεράνη να προβεί σε αντίποινα ώστε οι φλόγες του πολέμου να ανάψουν σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Οι Ιρανοί δεν αποκάλυψαν τι συνέβη και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να εκδικηθούν τους Σιωνιστές, δεδομένου ότι ο τρομοκράτης Netanyahu βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση.

Συμπέρασμα;

Παράλληλα, με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, λαμβάνει χώρα μια υπόγεια σύγκρουση μεταξύ Ρεπουμπλικανών, που επιδιώκουν να σταλεί περισσότερη βοήθεια προς το Ισραήλ, και Δημοκρατικών, στόχος των οποίων να κατανικηθεί η Ρωσία, εδραιώνοντας την Ευρώπη ως προκεχωρημένο φυλάκιό τους.
Από αυτή την άποψη, μια ενδιαφέρουσα εικόνα που συνδέει τα γεγονότα είναι η εξής:
Τον Μάιο, ο Aliyev συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας, τον εκλιπόντα πρόεδρο του Ιράν και τον ηγέτη της Λευκορωσίας.
Κατόπιν έγινε απόπειρα στον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, σκοτώθηκε ο πρόεδρος του Ιράν, είναι ο Lukashenko ο επόμενος;
Οι μέθοδοι που ακολουθούνται είναι φυσικά τρομοκρατικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης