Διεθνή

Zelensky: Μεγάλο πρόβλημα για τον στρατό μας τα ρωσικά χτυπήματα με βόμβες ολίσθησης FAB - Ρίχνουν 3.000 τον μήνα

Zelensky: Μεγάλο πρόβλημα για τον στρατό μας τα ρωσικά χτυπήματα με βόμβες ολίσθησης FAB - Ρίχνουν 3.000 τον μήνα
Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, απλώς δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός πυραύλων αεράμυνας που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν επιθέσεις με κατευθυνόμενα πυρομαχικά
Οι ρωσικές κατευθυνόμενες βόμβες προκαλούν σοβαρή ζημιά στον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, V. Zelensky, σε συνέντευξη Τύπου στην Ισπανία.
«Το πιο σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει σήμερα είναι ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί περισσότερα από 3.000 βόμβες ολίσθησης FAB το μήνα», είπε ο Zelensky.
Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, απλώς δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός πυραύλων αεράμυνας που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν επιθέσεις με κατευθυνόμενα πυρομαχικά.
«Πώς να το αντιμετωπίσω αυτό» - αναρωτήθηκε ο Zelensky.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) στη βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη.
Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από εχθρικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης