Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu προς Macron: Το σχέδιο εκεχειρίας του Biden επιτρέπει στο Ισραήλ να συντρίψει τη Hamas

Netanyahu προς Macron: Το σχέδιο εκεχειρίας του Biden επιτρέπει στο Ισραήλ να συντρίψει τη Hamas
Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, αυτός -από κοινού με την απελευθέρωση των Ισραηλινών αιχμαλώτων- παραμένει ένας από τους «θεμελιώδεις στόχους» του Ισραήλ
Ο Benjamin Netanyahu διεμήνυσε στον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, ότι το σχέδιο εκεχειρίας για τη Γάζα που προτάθηκε από τον Joe Biden επιτρέπει στο Ισραήλ να εκπληρώσει όλους τους πολεμικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της «συντριβής της Hamas».
Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, αυτός -από κοινού με την απελευθέρωση των Ισραηλινών αιχμαλώτων- παραμένει ένας από τους «θεμελιώδεις στόχους» του Ισραήλ.
Οι αντικρουόμενες ερμηνείες του σχεδίου εκεχειρίας τριών σταδίων που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden φαίνεται να περιπλέκουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Η πρόταση, όπως δήλωσε ο Biden, πρϋποθέτει μια κατάπαυση του πυρός έξι εβδομάδων κατά το πρώτο της στάδιο και στη συνέχεια διαπραγματεύσεις για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη δεύτερη φάση της.
Ο Netanyahu, ωστόσο, επιμένει ότι δεν θα υπάρξει πλήρης κατάπαυση του πυρός, παρά μόνον εφόσον το Ισραήλ εξαλείψει τη ολοκληρωτικά τη Hamas.
Από την πλευρά της, η παλαιστινιακή οργάνωση υπογραμμίζει ότι θα υποστηρίξει μόνο ένα σχέδιο που δεσμεύει το εβραϊκό κράτος ως προς την πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων του από τη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης