Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden προς Zelensky: Συγγνώμη που αργήσαμε να εγκρίνουμε τη στρατιωτική βοήθεια... πάρε 225 εκατ. δολάρια

Biden προς Zelensky: Συγγνώμη που αργήσαμε να εγκρίνουμε τη στρατιωτική βοήθεια... πάρε 225 εκατ. δολάρια
«Δεν θα σας παρατήσουμε»
Σχετικά Άρθρα
«Συγγνώμη» από τον Volodymyr Zelensky για την καθυστέρηση της έγκρισης ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας -προκλήθηκε από τη Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση στο Κογκρέσο- ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, ανακοινώντας παράλληλα ένα νέο πακέτο προς την Ουκρανία, ύψους 225 εκατ. δολαρίων.
«Ξέρετε, δεν έχετε υποκύψει, δεν υποχωρήσατε καθόλου, συνεχίζετε να αγωνίζεστε με έναν τρόπο που είναι απλά αξιοθαύμαστος, απλά αξιοθαύμαστος, και δεν πρόκειται να σας παρατήσουμε». «Ζητώ συγγνώμη για τις εβδομάδες που δεν ήξερα τι (νομοσχέδιο) θα περάσει, όσον αφορά τη χρηματοδότηση, επειδή δυσκολευτήκαμε να περάσουμε το νομοσχέδιο με τα χρήματα από ορισμένα πολύ συντηρητικά μέλη μας που το καθυστερούσαν, αλλά τα καταφέραμε», δήλωσε ο Biden, απαυθυνόμενος στον Ουκρανό πρόεδρο, ενώ συνέχισε: «Έχω ανακοινώσει έξι πακέτα σημαντικής χρηματοδότησης. Σήμερα υπογράφω επίσης ένα επιπλέον πακέτο 225 εκατ. δολαρίων για να σας βοηθήσω να ανακατασκευάσετε το ηλεκτρικό δίκτυο».
«Η Ευρώπη δεν είναι πλέον μια ήπειρος ειρήνης», δήλωσε από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος ενώπιον των Γάλλων βουλευτών, χαρακτηρίζοντας τον Vladimir Putin «κοινό εχθρό» της χώρας του και της Ευρώπης.
«Ζούμε σε μία εποχή που η Ευρώπη δεν είναι πλέον μια ήπειρος ειρήνης», είπε ο Zelensky, προσθέτοντας ότι «η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επανέφερε τον ναζισμό και πάλι στην Ευρώπη».
«Στην Ευρώπη και πάλι, πόλεις καταστρέφονται ολοσχερώς και χωριά πυρπολούνται. Και πάλι στην Ευρώπη εμφανίζονται στρατόπεδα συγκέντρωσης, εκτοπισμοί και το μίσος», είπε ενώπιον των μελών της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης