Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden προς Zelensky: Απαγορεύεται να χτυπηθούν Μόσχα και Κρεμλίνο με όπλα των ΗΠΑ

Biden προς Zelensky: Απαγορεύεται να χτυπηθούν Μόσχα και Κρεμλίνο με όπλα των ΗΠΑ
Ο Putin «δεν είναι ένας καλός άνθρωπος, είναι ένας δικτάτορας»
Σχετικά Άρθρα
Τα αμερικανικά όπλα που δόθηκαν στην Ουκρανία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν η Μόσχα και το Κρεμλίνο, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, «ξεχνώντας» ωστόσο να μιλήσει για το αν θα χρησιμοποιηθούν στο υπόλοιπο ρωσικό έδαφος.
Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ABC, ο Δημοκρατικός πολιτικός ανέφερε ότι τα αμερικανικά όπλα που διαθέτει η Ουκρανία «θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κοντά στα σύνορα, σε περίπτωση επιθέσεων εναντίον ουκρανικών στόχων που έχουν εξαπολυθεί» από τη Ρωσία.
Επισημαίνεται πως την περασμένη εβδομάδα έδωσε την έγκριση, υπό προϋποθέσεις, για χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία εναντίον στόχων που βρίσκονται στην περιοχή του Kharkiv.
Ερωτηθείς εάν γνωρίζει αν τα όπλα αυτά έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από το Κίεβο, ο Biden δεν απάντησε άμεσα, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν «για κάποιο πλήγμα σε απόσταση 300 χιλιομέτρων στο εσωτερικό της ρωσικής επικράτειας ούτε στη Μόσχα ούτε στο Κρεμλίνο».
Στο ερώτημα εάν «ανησυχεί» μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin σχετικά με το θέμα της παράδοσης δυτικών όπλων στην Ουκρανία, είπε: «Τον γνωρίζω εδώ και 40 χρόνια. Με ανησυχεί εδώ και 40 χρόνια. Δεν είναι ένας καλός άνθρωπος, είναι ένας δικτάτορας και πολεμά για να διατηρήσει τον έλεγχό του στη χώρα του, την ώρα που διεξάγει αυτήν την επίθεση (εναντίον της Ουκρανίας).
Το υπόλοιπο της συνέντευξης στο ABC, αναμένεται να προβληθεί αργότερα σήμερα 6/6.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης