Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα τάξη πραγμάτων στην πράξη: Σχολείο στην Ελβετία επιτρέπει τη χρήση βραχιολιών για καλύτερη παρακολούθηση των παιδιών

Νέα τάξη πραγμάτων στην πράξη: Σχολείο στην Ελβετία επιτρέπει τη χρήση βραχιολιών για καλύτερη παρακολούθηση των παιδιών

Αντιδρούν οι γονείς των μαθητών

Σχετικά Άρθρα

Ένα σχολείο στην Ελβετία έχει ανακοινώσει ότι θα δοκιμάσει τα βραχιολάκια παρακολούθησης σε παιδιά για να παρακολουθεί που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή.
Όπως τονίζεται από το Remix News, το ελβετικό κατάστημα Neue Zürcher Zeitung  αναφέρει  ότι το κέντρο φροντίδας μετά το σχολείο Letten στο Μπίρμενσντορφ θα απαιτεί από τα παιδιά να φορούν την τεχνολογία Bluetooth ανά πάσα στιγμή κατά τις ώρες φροντίδας, εκτός εάν οι γονείς ζητήσουν να εξαιρεθούν συγκεκριμένα.
Τα βραχιολάκια θα παρακολουθούν τους χρήστες, με το προσωπικό να ειδοποιείται σε περίπτωση που ένας μαθητής περιπλανηθεί εκτός της επιτρεπόμενης τοποθεσίας χωρίς προηγούμενη άδεια.
Η αιτιολόγηση που δίνεται για την παρακολούθηση είναι ότι ο αριθμός των παιδιών στις εγκαταστάσεις αλλάζει συνεχώς και ότι είναι απαραίτητο να παρέχεται «υψηλής ποιότητας φροντίδα».
Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι «σημαντικές ατομικές πληροφορίες σχετικά με τις τροφικές δυσανεξίες» μπορούν να αποθηκευτούν στο σύστημα για να διευκολύνουν τα παιδιά το check-in στο μεσημεριανό γεύμα.
Η έκθεση σημειώνει ότι το σύστημα παρακολούθησης αναπτύχθηκε από τον επικεφαλής του εκπαιδευτικού κέντρου, Joel Giger, ως μέρος μιας start-up που ονομάζεται Companion.
Παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιείται για να παρακολουθεί κυριολεκτικά τους αποφυλακισμένους ή τους κατάδικους που αποφυλακίζονται με την προϋπόθεση της καλής συμπεριφοράς.
Εάν το εκπαιδευτικό κέντρο θέλει να γίνει γνωστό ως το σχολείο που αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν φυλακισμένα, θα το κάνει, παρά τις αντιδράσεις των γονέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης