Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΗΠΑ): Υποστηρίζουμε την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με εγγυήσεις ασφαλείας για το Ισραήλ

Blinken (ΗΠΑ): Υποστηρίζουμε την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με εγγυήσεις ασφαλείας για το Ισραήλ
Ο υπουργός Blinken καλωσόρισε τις ανακοινώσεις για μεταρρυθμίσεις από την Παλαιστινιακή Αρχή
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χαιρέτισε τις ανακοινώσεις για μεταρρυθμίσεις σε συνάντηση που είχε σήμερα 11/6 με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό στην Ιορδανία, ανέφερε σε μια ανακοίνωση του State Department.
«Ο υπουργός Blinken καλωσόρισε τις ανακοινώσεις για μεταρρυθμίσεις από την Παλαιστινιακή Αρχή και συζήτησε με τον πρωθυπουργό Mustafa την ανάγκη για πλήρη και συνεπή εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να επιτευχθούν οι προσδοκίες των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Επανέλαβε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με εγγυήσεις ασφαλείας για το Ισραήλ», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ανθρωπιστική βοήθεια τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους Παλαιστινίους στη διάσκεψη για την ανθρωπιστική απόκριση στη Γάζα καλώντας και άλλους δωρητές να αυξήσουν επίσης τη βοήθειά τους.
Ο Μπλίνκεν, που μιλούσε στη διάσκεψη που διεξάγεται στην Ιορδανία, είπε πως το Ισραήλ έχει κάνει ορισμένα σημαντικά βήματα προκειμένου να ανοίξει περισσότερα περάσματα ώστε να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια στη διανομή βοήθειας στη Γάζα, αλλά μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα. Κάλεσε επίσης το Ισραήλ να κάνει περισσότερα ώστε να μειωθούν οι απώλειες αμάχων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης