Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«H τρέλα και η ύβρις» - Δημοκρατικοί και Harris θα θαφτούν στα ερείπια της Ουκρανίας, συντριβή στις εκλογές των ΗΠΑ (5/11)

«H τρέλα και η ύβρις» - Δημοκρατικοί και Harris θα θαφτούν στα ερείπια της Ουκρανίας, συντριβή στις εκλογές των ΗΠΑ (5/11)
Η φιλοπόλεμη πολιτική των Δημοκρατικών θα οδηγήσει τελικά το κόμμα σε ήττα τον Νοέμβριο - Οι θέσεις της Kamala Harris είναι ίδιες με εκείνες του Biden
Σχετικά Άρθρα
Η νέα υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Kamala Harris θα πληγεί καίρια λόγω της σχέσης της με την εξωτερική πολιτική, που ακολούθησε ο Joe Biden.
Και η Harris συνεχίζει στα βήματα του Biden και των υπολοίπων Δημοκρατικών προέδρων.
«Καταδικάζω κάθε άτομο που συνδέεται με τη βάναυση τρομοκρατική οργάνωση Hamas η οποία έχει ορκιστεί να εξολοθρεύσει το κράτος του Ισραήλ και να σκοτώσει Εβραίους.
Τα γκράφιτι και η ρητορική υπέρ της Hamas είναι απεχθή και δεν πρέπει να τα ανεχόμαστε στο έθνος μας» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.
«Υποστηρίζω το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας, αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι:
Ο αντισημιτισμός, το μίσος και η βία οποιουδήποτε είδους δεν έχουν θέση στο έθνος μας», είπε συνεχίζοντας η υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών.

Η δόλια στρατηγική των Δημοκρατικών ελίτ

Η δήλωση αυτή είναι χαρακτηριστικό της αντιμετώπισης των Δημοκρατικών ελίτ στο ζήτημα του Ισραήλ, συγχέοντας επιδέξια το φιλοπαλαιστινιακό αίσθημα ενός αυξανόμενου τμήματος πολιτών με τη συμπεριφορά λίγων μισαλλόδοξων.
Η ρητορική τακτική, γνωστή στους κύκλους της προεκλογικής εκστρατείας ως «nutpicking», έχει χρησιμοποιηθεί συχνά για να καμφθούν οι αντιφρονούντες μέσα στο κόμμα και η υιοθέτησή της από τη Harris υποδηλώνει τη σύνδεσή της με Clinton, Biden, Obama και άλλους ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μόλις γίνονται γνωστές οι θέσεις Harris οι Δημοκρατικοί θα χάνουν συνεχώς ψηφοφόρους


Σύμφωνα με τον αναλυτή και διευθυντή του περιοδικού Covert Action Jeremy Kuzmarov, η υποψήφια των Δημοκρατικών θα χάνει συνεχώς ψηφοφόρους, καθώς η εκλογική βάση των ΗΠΑ θα μαθαίνει περισσότερα για τις θέσεις της Harris σε ορισμένα ζητήματα και κυρίως για την εξωτερική πολιτική.
«Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνει εάν ο Netanyahu συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει», υποστήριξε ο Kuzmarov, απαντώντας στις δηλώσεις της Harris για τη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα.
«Εννοώ, δεν πρόκειται να απειλήσει να παρακρατήσει όπλα που προορίζονται για το Ισραήλ », σημείωσε μιλώντας στο Sputnik.

Οι Δημοκρατικοί δεν είναι…Eisenhower

«Έχετε ένα προηγούμενο», συνέχισε ο αναλυτής.
«Η κυβέρνηση του Eisenhower απείλησε με κυρώσεις στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της κρίσης του Σουέζ του 1956.
Αυτό λοιπόν μπορούν να κάνουν οι Αμερικανοί ηγέτες, εάν θέλουν πραγματικά να σταματήσουν αυτή την αιματοχυσία, μπορούν να απειλήσουν να παρακρατήσουν τα όπλα, όπως έκανε ο Eisenhower.
Όμως η ηγεσία των Δημοκρατικών δεν είναι διατεθειμένη να φτάσει μέχρι εκεί.
Έτσι φαίνονται κάπως υποκριτικά σε όσους θέλουν πραγματικά να δουν ένα τέλος σε αυτό», είπε ο αναλυτής.
Μερικοί ηγέτες των ΗΠΑ έχουν κάνει κάποιες προσπάθειες να αντιταχθούν στην ισραηλινή πολιτική όλα αυτά τα χρόνια.
Ο πρώην πρόεδρος John Kennedy φέρεται να εργάστηκε στα παρασκήνια για να αποτρέψει τη χώρα από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του George Bush., James Baker απείλησε να παρακρατήσει κεφάλαια από τη χώρα για την πολιτική της οικοδόμησης οικισμών, την οποία φοβόταν ότι θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Όμως, καθώς η δύναμη του φιλο-ισραηλινού λόμπι έχει αυξηθεί, οι περισσότεροι πολιτικοί στις ΗΠΑ έχουν υποκύψει στην επιρροή του.

Ξεδιάντροπα ΜΜΕ

Ο Kuzmarov, υποστηρίζει ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν εργαστεί για να καλύψουν την επιθετική πολιτική των Δημοκρατικών, δίνοντας μια προοδευτική λάμψη στην πολιτική που συχνά δεν διακρίνεται από εκείνη των αντιπάλων τους.
Πολλά ΜΜΕ, είναι απλώς ξεδιάντροποι διαφημιστές πολιτικών υποψηφίων», υπογραμμίζει ο αναλυτής.
«Δεν ασκούν αντικειμενική δημοσιογραφία.
Και είναι μία στρατηγική marketing να παρουσιάσουν τη Harris ως μία τολμηρή, προοδευτική πολιτικό που  δήθεν θα απομακρυνθεί από ορισμένες αντιδημοφιλείς πολιτικές του Biden.
Εξίσου ξεδιάντροπο είναι ότι με κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις προσπαθούν να εμφανίσουν μία προεδρική κούρσα - ντέρμπι ενώ ο Donald Trump έχει σαφές προβάδισμα που φτάνει και το 7% έναντι της Harris.


«Ύβρις και τρέλα θα πληγώσουν Δημοκρατικούς και Kamala Harris»

Όμως στην πραγματικότητα είναι μια γυναίκα του κόμματος που θα συνεχίσει τις πολιτικές της κυβέρνησης Biden », επισήμανε.
Η φιλοπόλεμη πολιτική των Δημοκρατικών θα οδηγήσει τελικά το κόμμα σε ήττα τον Νοέμβριο, τονίζει ο αναλυτής, υποστηρίζοντας ότι η αποτυχία να αποτραπεί ο πόλεμος της Ουκρανίας με τη Ρωσία ήταν «μεγάλη τρέλα».
«Νομίζω ότι θα θεωρηθεί στην ιστορία ως μια μεγάλη τρέλα, η προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους με τον τρόπο που ο Hitler και ο Ναπολέων πίστευαν ότι μπορούσαν να κάνουν», υποστήριξε.
«Ο ουκρανικός στρατός έχει αποδεκατιστεί σε αυτή την αντεπίθεση και έχουν χάσει τεράστιο αριθμό ανδρών…
Αυτή είναι μια τρελή εξωτερική πολιτική.
Νομίζω ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες το γνωρίζουν, σίγουρα αυτό», κατέληξε.

Ισχυρό προβάδισμα Trump

Παρά την προσπάθεια των Δημοκρατικών να παρουσιάσουν μια εξωραϊσμένη εικόνα για τη δημοσκοπική δημοφιλία της αντιπροέδρου Kamala Harris στις ΗΠΑ, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική… και αμείλικτη.
Δημοσκόπηση της Rasmussen, της πλέον αντικειμενικής εταιρείας του κλάδου, όπως έχει δείξει και η πρόσφατη ιστορία, αφού ήταν η μοναδική που είχε προβλέψει τη νίκη Trump επί της Hillary στις προεδρικές εκλογές του 2016, αποκαλύπτει ισχυρό προβάδισμα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Donald Trump.
Πιο συγκεκριμένα, ο Trump προηγείται με 7 μονάδες, συγκεντρώνοντας το 50% των ψήφων, έναντι 43% της Kamala Harris…
Το 4% απαντά ότι θα ψήφιζε κάποιον άλλο υποψήφιο και το 3% δηλώνουν «αναποφάσιστοι».

Θα ηττηθεί

Αν μη τι άλλο, η ανύπαρκτη πολιτικά Kamala Harris που επί διακυβέρνησης Biden δεν παρουσίασε ούτε μια πρόταση για το Ουκρανικό, την οικονομία, το μεταναστευτικό, η διακοσμητική γλάστρα όπως την αποκαλούν ανέλαβε να διαχειριστεί την ήττα των δημοκρατικών στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Η ανύπαρκτη Kamala Harris εύλογα συσπειρώνει άπαξ και ο Biden ήταν εμφανώς ανίκανος να κυβερνήσει και να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.
Ωστόσο ο Trump είναι μεθοδικός, έχει παρουσιάσει ένα πολύ ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα, π.χ. ο Biden χάρισε πολλά φοιτητικά δάνεια αλλά και πάλι οι δημοκρατικοί απέτυχαν να κερδίσουν την κοινωνία.
Το μεταναστευτικό, το Ουκρανικό και η οικονομία αποτελούν πλήγματα για τις ΗΠΑ στα οποία οι δημοκρατικοί απέτυχαν.

Σοκάρει ο Obama στη New York Post: Η Kamala Harris δεν θα κερδίσει τον Trump, είναι απλώς... ανίκανη!

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Barack Obama δεν υποστηρίζει την προεδρική υποψηφιότητα της Kamala Harris, επειδή δεν πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει τον Donald Trump, «ξέρει πως είναι απλώς... ανίκανη», όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν ξέρει τι πρέπει να λέει και τι όχι...» σύμφωνα με πηγή κοντά στην οικογένεια του νυν προέδρου Joe Biden, που μίλησε στην αμερικανική εφημερίδα New York Post.
Μετά την σοκαριστική παραίτηση του Joe Biden από την κούρσα την Κυριακή 21/7 και την άμεση υποστήριξή του για τον αντιπρόεδρο, το μεγαλύτερο μέρος της δημοκρατικής ελίτ έσπευσε να συσπειρωθεί πίσω από τον Harris — αλλά ο Obama είναι μια αξιοσημείωτη εξαίρεση.
«Ο Obama είναι πολύ αναστατωμένος γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να τον κερδίσει», είπε η πηγή της οικογένειας Biden στην The Post.
«Ο Obama ξέρει ότι είναι απλώς ανίκανη - η «τσαρίνα» των συνόρων που δεν επισκέφτηκε ποτέ τα σύνορα, λέγοντας ότι όλοι οι μετανάστες πρέπει να έχουν ασφάλιση υγείας, δεν μπορεί να πλοηγηθεί στις νάρκες που βρίσκονται μπροστά της».
«Όταν διεκδικείς μια προεδρία, υπάρχουν πράγματα που μπορείς και άλλα που δεν μπορείς να πεις».
Πρέπει να αξιολογείς, να μετράς και να είσαι πολύ προσεκτικός στα λόγια σου...».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης