Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7 - Biden: Ισχυρή, βιώσιμη και ανθεκτική η συμφωνία – Zelensky: Ιστορική ημέρα

G7 - Biden: Ισχυρή, βιώσιμη και ανθεκτική η συμφωνία – Zelensky: Ιστορική ημέρα
«Υπενθύμιση στον Putin ότι δεν υποχωρούμε»
«Ισχυρή, βιώσιμη και ανθεκτική», χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden τη συμφωνία υπεγράφη σήμερα 13/6 στη Σύνοδο της G7, για χρηματοδότηση της Ουκρανίας από τα κέρδη των «παγωμένων» ρωσικών assets.
Με τη φράση «ο Putin δεν θα μας περιμένει», ο Biden σφράγισε τη συμφωνία για επιπλέον βοήθεια ύψους 50 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία, ενώ στη συμφωνία περιλαμβάνεται επίσης η χορήγηση μαχητικών F-16 και άλλου οπλισμού.
Επαίνεσε την συμφωνία, λέγοντας ότι θα επιτρέψει στις δύο χώρες να επεκτείνουν την ανταλλαγή πληροφοριών, να συνεχίσουν να εκπαιδεύουν τα ουκρανικά στρατεύματα και να επενδύσουν στην βιομηχανική βάση της Ουκρανίας, ώστε να μπορούν να προμηθεύονται τα δικά τους πυρομαχικά.
Η συμφωνία «θα βάλει αυτά τα χρήματα να δουλέψουν για την Ουκρανία και θα στείλει άλλη μια υπενθύμιση στον Putin ότι δεν υποχωρούμε». Ο Ρώσος πρόεδρος «δεν μπορεί να μας περιμένει, δεν μπορεί να μας διχάσει και θα είμαστε με την Ουκρανία μέχρι να επικρατήσουν σε αυτόν τον πόλεμο».
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι οποιαδήποτε τράπεζα στον κόσμο που συναλλάσσεται με ρωσικές τράπεζες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις, θα υποστεί και η ίδια κυρώσεις. Οι ΗΠΑ έχουν προσθέσει 300 νέες κυρώσεις, δήλωσε. Ο Vladimir Putin εξαρτάται από τα έσοδα από τα ενεργειακά έργα, αλλά οι νέες κυρώσεις θα τα διαταράξουν, υποστήριξε ο Biden.
Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα», καθώς η «ισχυρότερη συμφωνία» θα διαφυλάξει «ανθρώπινες ζωές» και περιέχει διατάξεις για «βήματα για βιώσιμη ειρήνη» μετά το τέλος του πολέμου.
«Η Ρωσία είναι η πραγματική παγκόσμια απειλή», ανέφερε, ενώ επαίνεσε το «θάρρος» των Αμερικανών πολιτών και των Ουκρανών στρατιωτών που κατέστησαν δυνατή τη συμφωνία.
«Εργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό πάνω σε αυτά», ανέφερε για τα F-16 και τον οπλισμό που θα πάρει η Ουκρανία μέσω της συμωνίας. Η Ουκρανία θα λάβει σύντομα «μοίρες» αεροσκαφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης