Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde για εξελίξεις σε Γαλλία: Δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ομαλή λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών

Lagarde για εξελίξεις σε Γαλλία: Δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ομαλή λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών
Δεν τίθεται θέμα συζήτησης στην ΕΚΤ, για έκτακτες αγορές γαλλικών ομολόγων
Σχετικά Άρθρα
Καθησυχαστική ως προς τις εξελίξεις στη Γαλλία (όπου ο πρόεδρος Emmanuel Macron, προκήρυξε πρόωρες εκλογές) και την αντίδραση των αγορών, εμφανίστηκε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, τονίζοντας ότι η ευρωτράπεζα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ομαλή λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Ερωτηθείσα αν το spread αποτελεί ανησυχία, η Lagarde δήλωσε στους δημοσιογράφους σε εκδήλωση κοντά στο Παρίσι: «Η σταθερότητα των τιμών συμβαδίζει με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ομαλή λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών και σήμερα συνεχίζουμε να το κάνουμε».
Η Lagarde δήλωσε ότι η μείωση του πληθωρισμού στο 2% μπορεί να φαίνεται ασήμαντη υπόθεση, δεδομένων των σημερινών πολιτικών καταστροφών στην Ευρώπη, αλλά ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για την ΕΚΤ να χάσει από τα μάτια της τον πρωταρχικό της στόχο.
«Εάν αφήσουμε τον πληθωρισμό να ξεφύγει από τον έλεγχο, ενώ βρισκόμαστε στη διαδικασία να τον θέσουμε υπό έλεγχο και ενώ έχουμε ξεκινήσει αυτό το τρίτο στάδιο της διαδικασίας νομισματικής πολιτικής, θα ήταν εντελώς αντιπαραγωγικό», δήλωσε.

Εκτός συζήτησης, οι αγορές γαλλικών ομολόγων

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν σχεδιάζουν να συζητήσουν έκτακτες αγορές γαλλικών ομολόγων και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι εναπόκειται στους Γάλλους πολιτικούς να καθησυχάσουν τους επενδυτές που έχουν εκνευριστεί από την προοπτική μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης, δήλωσαν πέντε πηγές στο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης