Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοησία από Ιταλία - Εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς πυραύλων Storm Shadow στο Κίεβο

Ανοησία από Ιταλία - Εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς πυραύλων Storm Shadow στο Κίεβο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση μεταφοράς πυραύλων Storm Shadow εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα υποστήριξης της Ουκρανίας
Η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς πυραύλων Storm Shadow στην Ουκρανία ως μέρος ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Fatto Quotidiano, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές. Ενδεχομένως η παράδοση να γίνει πριν από το τέλος αυτού του μήνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση μεταφοράς πυραύλων Storm Shadow εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα υποστήριξης της Ουκρανίας στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία.
Οι πύραυλοι κρουζ, που αναπτύχθηκαν από τη βρετανική εταιρεία MBDA, έχουν βεληνεκές άνω των 250 χιλιομέτρων και μπορούν να πλήξουν στόχους υψηλής προστασίας, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά τις μαχητικές δυνατότητες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Πηγή της ιταλικής κυβέρνησης είπε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες εβδομάδες μετά από συζητήσεις με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και διαβουλεύσεις με τις ουκρανικές αρχές.
Το θέμα της μεταφοράς πυραύλων θα εξεταστεί επίσης στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής των ευρωπαϊκών χωρών για τη στήριξη της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης