Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πολιτεία Kansas στις ΗΠΑ μηνύει την Pfizer για παραπλάνηση - Απέκρυψε τις παρενέργειες του εμβολίου της Covid

Η πολιτεία Kansas στις ΗΠΑ μηνύει την Pfizer για παραπλάνηση - Απέκρυψε τις παρενέργειες του εμβολίου της Covid
Ψευδείς δηλώσεις της Pfizer παραβίασαν τον νόμο περί προστασίας των καταναλωτών
Σχετικά Άρθρα
Η αμερικανική πολιτεία Kansas μήνυσε την Pfizer για παραπλάνηση του κοινού σχετικά με το εμβόλιο COVID-19, καθώς η εταιρεία κατηγορείται πως απέκρυψε τους κινδύνους, προβάλλοντας ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την αποτελεσματικότητά του.
Η αγωγή κατατέθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της πολιτείας, Kris Kobach, στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Kansas, στην κομητεία Thomas County. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι φερόμενες ψευδείς δηλώσεις της φαρμακοβιομηχανίας παραβίασαν τον νόμο περί προστασίας των καταναλωτών του Kansas και ζητά χρηματική αποζημίωση, το ύψος της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό. Σύμφωνα με την αγωγή, η Pfizer φέρεται να απέκρυψε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο συνδέεται με επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της αποβολής, καθώς και με φλεγμονές μέσα και γύρω από την καρδιά, γνωστές ως μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα.
«Η Pfizer προέβη σε πολλαπλές παραπλανητικές δηλώσεις για να εξαπατήσει το κοινό σχετικά με το εμβόλιό της σε μια εποχή που οι Αμερικανοί χρειάζονταν την αλήθεια», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας του Kansas, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. «Οι δηλώσεις της Pfizer σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 ήταν ακριβείς και επιστημονικά τεκμηριωμένες», ανέφερε η φαρμακοβιομηχανία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι θεωρεί πως η αγωγή δεν έχει βάση.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων τον Ιούνιο του 2021 πρόσθεσε στην ετικέτα του εμβολίου προειδοποίηση για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα. Οι παρενέργειες είναι σπάνιες και εμφανίζονται συχνότερα σε έφηβα αγόρια και νεαρούς άνδρες, σύμφωνα με τον Οργανισμό.
Μια ανασκόπηση 21 μελετών από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ το 2023 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια για τον κορονοϊό δεν συνδέονται με αποβολές.
Το Kansas δήλωσε επίσης ότι η Pfizer ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το εμβόλιό της, το οποίο αναπτύχθηκε με τον γερμανό εταίρο BioNTech για το αρχικό στέλεχος του ιού, διατηρεί υψηλή αποτελεσματικότητα έναντι των μεταλλαγμένων παραλλαγών και ότι θα αποτρέψει όχι μόνο την ασθένεια αλλά και τη μετάδοση.
Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton, κατέθεσε παρόμοια αγωγή κατά της Pfizer πέρυσι, η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα.

Να υπενθυμιστεί ότι, το 2022, τόσο ο Klaus Schwab του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ γνωστός και για την ιδέα του που περιλαμβάνεται στο Great Reset όσο και ο Albert Bourla ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, προέβησαν σε μια άκρως απαράδεκτη δήλωση, καθώς τόνισαν ούτε λίγοι ούτε πολύ ότι κατάφεραν να διασφαλίσουν νομική ασυλία από τις κυβερνήσεις του κόσμου για να μην μπορεί κανείς να τους μηνύσει ή να τους κάνει αγωγές…
Στην συγκέντρωση της ελίτ του κόσμου και θιασώτες της παγκοσμιοποίησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Klaus Schwab και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla συνομίλησαν για τα «πρωτοποριακά» σχέδιά τους να διανείμουν τα εμβόλια παγκοσμίως ενώ επιτέθηκαν σε αυτούς που περιγράφουν ως «συνωμοσιολόγους» και «αντιεμβολιαστές» που αντιστέκονται.
Ο Bourla ανέφερε στον Schwab ότι η Pfizer έχει διασφαλίσει ότι οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προστατεύουν τις φαρμακευτικές εταιρείες από μηνύσεις εάν τα εμβόλια που πωλούν «δεν λειτουργούν καλά».
«Με οποιοδήποτε άλλο φάρμακο, για παράδειγμα, δεν ζητάμε από κανέναν να κάνει τίποτα, δεν ζητάμε νομική προστασία», ανέφερε ο Bourla, προσθέτοντας «αλλά με το εμβόλιο για τον covid 19, ξέραμε ότι υπάρχει μια πολύ φανατική ομάδα ανθρώπων που θα μας κυνηγούσε, ότι και εάν γινόταν»
Σημείωση ΒankingΝews:
To ερώτημα είναι πως ήξερε ο Bourla ότι οι πολίτες του κόσμου θα εναντιωθούν στα εμβόλια;
Μήπως επειδή προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποκαλύψουν όλη την έρευνα που προηγήθηκε για τα εμβόλια με στόχο να αποκρύψουν τις παρενέργειες;
Μήπως ο Bourla της Pfizer δεν παρακολουθεί π.χ. το επίσημο σύστημα VAERS των Κέντρων Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ των CDC όπου έχουν αναφερθεί 28.312 θάνατοι από τα εμβόλια για τον covid 19 και 1,277 εκατ παρενέργειες;
Μάλιστα στο σύστημα VAERS αναφέρεται ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς μόνο το 20% των πραγματικών παρενεργειών και με βάση την έκθεση Lazarus μόλις το…1%.
Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer «οι συνομωσιολόγοι θα ισχυριστούν ότι ο ήλιος δεν ανέβηκε επειδή οι άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί και αυτό δημιουργεί προβλήματα π.χ. στις καλλιέργειες και για τον λόγο αυτό σας μηνύω».
«Και ένα ζήτημα να σας μηνύσουν στις ΗΠΑ, άλλο πράγμα είναι να σας μηνύσουν σε μια χώρα όπου το νομικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται στα βασικά πρότυπα ή στην Ελβετία.
Λοιπόν, νομίζω ότι το αντιμετωπίσαμε.
Όλα πήγαν καλά και νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Albert Bourla της Pfizer.
Ο Schwab του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, δήλωσε «νομίζω ότι ήμασταν - ήμασταν και οι δύο στόχοι των αντιεμβολιαστικών κινημάτων και των συνωμοσιολόγων που ισχυρίζονταν ότι είχα τριπλό Covid».
Ο επικεφαλής της Pfizer συνέχισε, «κάπου διάβασα ότι με συνέλαβε το FBI, υπάρχουν φωτογραφίες μου στα γραφεία του FBI — δεν ξέρω πώς», προσθέτοντας «το εκπληκτικό είναι ότι κάποιοι έχουν δημοσιεύσει ότι συνελήφθη και ο Πάπας από το FBI αλλά αυτά είναι γελοία»
Οι «συνομοσιολόγοι» μας θεωρούν ότι είμαστε καλικάντζαροι, φαντασιώνονται ότι ο Bourla και ο Schwab σχεδιάζουν να εμφυτεύσουν τσιπ ή σχεδιάζουν ένα φάρμακο ή εμβόλιο που θα οδηγήσει στην «συμμόρφωση των μαζών».

Παρά την αλαζονεία, αυτή τη φορά ένα κράτος μήνυσε τον φαρμακευτικό κολοσσό.
Καλή εξέλιξη, ακόμη και αν είναι για τα μάτια του κόσμου...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης