Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κόμμα της Le Pen ξεκαθαρίζει: «Κόκκινη γραμμή» η Ουκρανία – Τέλος ο εξοπλισμός από τη Γαλλία

Το κόμμα της Le Pen ξεκαθαρίζει: «Κόκκινη γραμμή» η Ουκρανία – Τέλος ο εξοπλισμός από τη Γαλλία
«Δεν σχεδιάζω την παράδοση, ειδικά, πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς»
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνική Συσπείρωση (RN) και υποψήφιος για τη θέση του πρωθυπουργού, θα σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της Γαλλίας σε ό,τι αφορά την Άμυνα, εάν ανέλθει στην εξουσία, ξεκαθάρισε ο ίδιος σήμερα 19/6, λίγες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 30ης Ιουνίου.
«Δεν σχεδιάζω να αμφισβητήσω τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Γαλλία σε διεθνές επίπεδο, διότι υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Jordan Bardella στην έκθεση άμυνας και ασφάλειας Eurosatory στο Βιλπέντ, στα προάστια του Παρισιού.
Το 2022, η Marine Le Pen είχε δηλώσει ότι θα «εγκαταλείψει» το ΝΑΤΟ στο όνομα της «ανεξαρτησίας» της Γαλλίας, υπενθυμίζεται.
Ο Jordan Bardella «εύχεται η Ουκρανία να μπορεί να έχει στη διάθεσή της πυρομαχικά και εξοπλισμό, όλα αυτά» τα οποία έχει ανάγκη «για να κρατήσει το μέτωπο, αλλά η κόκκινη γραμμή μου δεν θα αλλάξει» απέναντι «στην αποστολή εξοπλισμού που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση στην ανατολική Ευρώπη».
«Δεν σχεδιάζω την παράδοση, ειδικά, πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ή όπλων που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Ουκρανία να πλήξει το ρωσικό έδαφος», ξεκαθάρισε εκ νέου.
«Η οικονομία πολέμου που εφαρμόστηκε εδώ και δύο χρόνια από τον Emmanuel Macron είναι αρκετά ελαφριά», εκτίμησε ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος. «Σκοπεύω να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια επανεξοπλισμού της χώρας, σε ό,τι αφορά τις αμυντικές της δυνατότητες, την αύξηση του προϋπολογισμού του στρατού, τις δημοσιονομικές προσπάθειες που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και τις οποίες στηρίξαμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης