Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πτωτικά για τρίτη εβδομάδα τα επιτόκια στεγαστικών δανείων

ΗΠΑ: Πτωτικά για τρίτη εβδομάδα τα επιτόκια στεγαστικών δανείων
Η στέγαση εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τους πολίτες 
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά κινήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες, με τη μέση τιμή στο 30ετές να διαμορφώνεται στο 6,87% για το επταήμερο έως 20/6, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η αντίστοιχη τιμή ήταν 6,95%, ενώ, ένα χρόνο ακριβώς πριν ήταν 6,67%.
Τα επιτόκια παραμένουν χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2023, όταν έφθασαν το 7,79% -το υψηλότερο επίπεδο από το 2000.
Σε ό,τι αφορά στο 15ετές στεγαστικό δάνειο, το μέσο επιτόκιο υποχώρησε τέσσερις μονάδες βάσης για το επταήμερο και έφθασε το 6,13% -από 6,03% πέρυσι.
«Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μειώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα μετά από σημάδια υποχώρησης του πληθωρισμού και προσδοκίες της αγοράς για μελλοντική μείωση των επιτοκίων από τη Fed.
Αυτά τα χαμηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων σε συνδυασμό με τη σταδιακή βελτίωση της προσφοράς κατοικιών, είναι καλά σημάδια για την αγορά κατοικίας.
Οι επίδοξοι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να θυμούνται ότι είναι σημαντικό να ψωνίζουν για το καλύτερο επιτόκιο στεγαστικών δανείων, καθώς μπορεί να διαφέρουν πολύ μεταξύ των τραπεζών», σχολιάζει η Freddie Mac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης