Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις - Στην Ευρώπη, από τις 25 Ιουνίου, η πρόσβαση σε τρία ρωσικά μέσα θα είναι περιορισμένη

Νέες κυρώσεις - Στην Ευρώπη, από τις 25 Ιουνίου, η πρόσβαση σε τρία ρωσικά μέσα θα είναι περιορισμένη

Η Ρωσία θεωρεί τους περιορισμούς παράνομους

Σχετικά Άρθρα

Η πρόσβαση σε τρεις ρωσικές ιστοσελίδες θα περιοριστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέρος ενός νέου πακέτου κυρώσεων, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Μιλάμε για το πρακτορείο RIA Novosti, την έκδοση Izvestia και τη Rossiyskaya Gazeta.
Τον Μάιο του 2024, το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε να αναστείλει τη μετάδοση τριών ρωσικών μέσων ενημέρωσης, καθώς και της συντηρητικής εφημερίδας Voice of Europe.
«Το Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα μέτρα […] θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ στις 25 Ιουνίου 2024», ανέφερε ο διεθνής οργανισμός σε δήλωση.
Η απαγόρευση δεν θα εμποδίσει τους δημοσιογράφους από αυτά τα μέσα ενημέρωσης να «διεξάγουν έρευνες, να διεξάγουν συνεντεύξεις» και να διεξάγουν άλλες δραστηριότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός από τις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές.
Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το 14ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω στρατιωτικών ενεργειών στην Ουκρανία.
Η ΕΕ εισήγαγε περιορισμούς σε 116 φυσικά και νομικά πρόσωπα, τη διαμετακόμιση ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου μέσω ευρωπαϊκών λιμανιών και την εισαγωγή ορισμένων ορυκτών.
Επιπλέον, το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει απαγορεύσει την απόκτηση, εισαγωγή ή εξαγωγή ουκρανικού πολιτιστικού αγαθού εάν υπάρχει υποψία ότι εξήχθη παράνομα από την Ουκρανία.
Η Ρωσία θεωρεί τους περιορισμούς παράνομους.
Ο πρόεδρος Putin είπε ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν να εξαντλήσουν τη ρωσική οικονομία και «να προκαλέσουν αύξηση των κοινωνικοπολιτικών εντάσεων στη χώρα» μέσω κυρώσεων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης