Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Δημοκρατικοί του Biden επιστρατεύουν… νομπελίστες οικονομολόγους κατά του Trump – Κοινή επιστολή για τον «Αρμαγεδδών» που έρχεται

Οι Δημοκρατικοί του Biden επιστρατεύουν… νομπελίστες οικονομολόγους κατά του Trump – Κοινή επιστολή για τον «Αρμαγεδδών» που έρχεται
Απέλπιδα προσπάθεια τρομοκράτησης των ψοφοφόρων που συνήθως γυρίζει... μπούμερανγκ
Σχετικά Άρθρα
Τις χίλιες πληγές που θα βρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε περίπτωση που εκλεγεί για δεύτερη φορά στην προεδρία ο Donald Trump, υπογραμμίζουν σε κοινή τους ανοικτή επιστολή 16 νομπελίστες οικονομολόγοι, γνωστοί για τη στήριξή τους στους Δημοκρατικούς.
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να τρομοκρατήσουν και αυτοί με τη σειρά τους, τους ψηφοφόρους, δηλώνουν «βαθιά ανήσυχοι».
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι, ενώ ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει «εξαιρετικά γρήγορα», «είναι εύλογο ότι ο Donald Trump θα αναζωπυρώσει αυτόν τον πληθωρισμό, με τους δημοσιονομικά ανεύθυνους προϋπολογισμούς του», έγραψαν οι οικονομολόγοι.
«Ενώ ο καθένας μας έχει διαφορετικές απόψεις για τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων οικονομικών πολιτικών, όλοι συμφωνούμε ότι η οικονομική ατζέντα του Joe Biden  είναι πολύ ανώτερη από αυτή του Donald Trump», έγραψαν οι οικονομολόγοι.
Προειδοποιούν ότι η επιστροφή του Ρεπουμπλικάνου στον Λευκό Οίκο θα απειλούσε τη σταθερότητα των σχέσεων με άλλες χώρες και την παγκόσμια θέση των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι οικονομολόγοι χαρακτήρισαν την πολιτική βεβαιότητα έναν από τους «πιο σημαντικούς καθοριστικούς παράγοντες της οικονομικής επιτυχίας».
Υπενθύμισαν τους νόμους που υπέγραψε ο Biden για την έγκριση μεγάλων επενδύσεων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών, της εγχώριας παραγωγής και του κλίματος. Οι νομπελίστες είπαν ότι αυτές οι επενδύσεις «είναι πιθανό να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την οικονομική ανάπτυξη, ενώ θα μειώσουν τις μακροπρόθεσμες πληθωριστικές πιέσεις και θα διευκολύνουν τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια».
Αναφέρουν επίσης ότι η αμερικανική αγορά εργασίας έχει δει «μια αξιοσημείωτα ισχυρή και δίκαιη» ανάκαμψη υπό τον Biden.

Στον απόηχο των παραπάνω, η εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου Biden εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας: «Οι κορυφαίοι οικονομολόγοι, οι νικητές του βραβείου Νόμπελ και ηγέτες των επιχειρήσεων, γνωρίζουν όλοι ότι η Αμερική δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά την επικίνδυνη οικονομική ατζέντα του Trump».
«Στην Αμερική του Donald Trump, οι πλούσιοι πληρώνουν λιγότερα και οι εργαζόμενοι Αμερικανοί πληρώνουν περισσότερα», δήλωσε εκπρόσωπος της εκστρατείας, James Singer. «Ευτυχώς, οι Αμερικανοί έχουν μια καλύτερη επιλογή αυτόν τον Νοέμβριο: ο Joe Biden, ο οποίος οδηγεί την Αμερική από το χάος που μας άφησε ο Donald Trump και αγωνίζεται να μειώσει το κόστος, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να αυξήσει τους μισθούς».

Την επιστολή υπογράφουν οι:
George A. Akerlof (Νόμπελ Οικονομίας το 2001), Sir Angus Deaton (2015), Claudia Goldin (2023), Sir Oliver Hart (2016), Eric S. Maskin (2007), Daniel L. McFadden (2000), Paul R. Milgrom (2020), Roger B. Myerson (2007), Edmund S. Phelps (2006), Paul M. Romer (2018), Alvin E. Roth (2012), William F. Sharpe (1990), Robert J. Shiller (2013), Christopher A. Sims (2011), Joseph E. Stiglitz (2001) and Robert B. Wilson (2020).
Καταγραφή_183.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης