Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατηγός IDF, Ισραήλ: «Συλλογική αυτοκτονία» μια σύγκρουση με Hezbollah - Θα εκδικηθεί για την σφαγή «βιομηχανικής κλίμακας» στη Γάζα

Στρατηγός IDF, Ισραήλ: «Συλλογική αυτοκτονία» μια σύγκρουση με Hezbollah - Θα εκδικηθεί για την σφαγή «βιομηχανικής κλίμακας» στη Γάζα
Ο απόστρατος στρατηγός είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι η Ουκρανία πρόσφερε μαθήματα τακτικής πολέμου στον IDF
Ο ταξίαρχος Yitzhak Brik, στρατηγός ε.α. των IDF, δήλωσε ότι ένας πόλεμος εναντίον της Hezbollah του Λιβάνου θα ήταν «συλλογική αυτοκτονία» και θα μπορούσε να σημαίνει «την καταστροφή του Τρίτου Ναού», καταδικάζοντας την «πρωτοβουλία που αναπτύσσεται από το κατεστημένο ασφαλείας σχετικά με την έναρξη ενός πολέμου με τη Hezbollah».
"Αν προσέξουμε τι κάνει η Hezbollah στη Γαλιλαία τους τελευταίους μήνες - βρίσκουμε οικισμούς να καταρρέουν, άδειους από ανθρώπους, σε χιλιάδες καμένες εκτάσεις γης.
Σκηνές που μπορεί να δει κανείς στη Γάζα, φαίνονται σήμερα στο Βορρά", είπε ο Brik σε ραδιοφωνική συνέντευξη «Το Iron Dome αποτυγχάνει να σταματήσει τα UAVs, τους πυραύλους και τους πυραύλους για μήνες."
Ο στρατηγός είπε επίσης ότι το Ισραήλ πρέπει να «κάνει ένα... τάιμ άουτ» στον πόλεμο του στη Γάζα και πρόσθεσε ότι «έχει... ξεφύγει» και έχει «χάσει τον σκοπό του».

Ο Ισραηλινός Στρατός πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα από τις μάχες για να μπορέσει να ανασυνταχθεί και να οργανωθεί επειδή δεν το έκανε επί «20 χρόνια», πρότεινε.

Την Τετάρτη, ο Δρ. Seyyed Mohammad Marandi, καθηγητής Αγγλικής λογοτεχνίας και Οριενταλισμού στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, δήλωσε αναφορικά με μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ του Ισραηλινού Στρατού και της Hezbollah.
«Βασικά θέλουν να καταστρέψουν έναν πολύ ιερό τόπο μουσουλμάνων που υπάρχει εδώ και πολλούς αιώνες και από την αρχή της ανόδου του Ισλάμ.
Και, το Σιωνιστικό καθεστώς, το ισραηλινό καθεστώς που είναι ένα καθεστώς εθνο-υπεραξίας, θέλει να το προωθήσει, πολύ πιο γρήγορα στις μέρες μας, επειδή τα πιο δεξιά και ακραία στοιχεία του σιωνιστικού κινήματος βρίσκονται τώρα στην εξουσία», είπε ο Marandi.
«Και έτσι, έχουν αφήσει στην άκρη την προσποίηση της ανεκτικότητας και την προσποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι για το οποίο ποτέ δεν νοιάστηκαν τα προηγούμενα καθεστώτα στο Ισραήλ», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Το Ισραήλ διαπράττει σφαγή... βιομηχανικής κλίμακας στη Γάζα

«Από πάντα κακοποιούσαν τους Παλαιστίνιους.
Πάντα τους έσφαζαν μαζικά.
Αλλά στις μέρες μας είναι σε βιομηχανική κλίμακα - η σφαγή».
«Αυτή είναι η καταστροφική κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο Netanyahu για το καθεστώς.
Και αν επιλέξουν να επιτεθούν στον Λίβανο ή να εισβάλουν στον Λίβανο, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.
Η Hezbollah είναι πολύ ισχυρή.
Είναι πολύ καλά εκπαιδευμένο.
Έχουν μεγάλο κίνητρο.
Έχουν προετοιμαστεί για αυτήν την κατάσταση», πρόσθεσε.
«Ήδη ο κόσμος είναι εξοργισμένος με αυτό που κάνουν στη Γάζα.
Αν κάνουν το ίδιο πράγμα στον Λίβανο, θα αυξήσει την οργή και θα κάνει τις ΗΠΑ να φαίνονται ακόμη πιο κακές στα μάτια του κόσμου».
Ο αναλυτής Garland Nixon τόνισε ότι μια πιθανή σύγκρουση θα ήταν «καταστροφική» για την οικονομία των ΗΠΑ και «πιθανώς ακόμη χειρότερη για την ευρωπαϊκή οικονομία».
«Η οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ δεν είναι καλή, αλλά η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ χειρότερη.
Και αν υπάρξει κρίση, θα επιδεινωθεί πολύ στην Ευρώπη», είπε ο καθηγητής.

Η ευάλωτη Ευρώπη

«Είναι πιο ευάλωτοι από τις ΗΠΑ.
Δεν παράγουν λάδι.
Και οι πρόσφυγες θα μετακομίσουν στην Ευρώπη».
«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι, όταν υποστήριξαν το απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, όταν υποστήριξαν τη Ρουάντα, δεν πλήρωσαν τόσο μεγάλο τίμημα τότε επειδή ήταν μακριά. Ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου», συνέχισε.
«Σήμερα, γίνεται μπροστά σε ένα παγκόσμιο κοινό, αυτή η γενοκτονία.
Είναι πολύ κοντά στο σπίτι.
Είναι πολύ κοντά, όπως λέγατε, σε βασικά κέντρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου».
«Εάν αυτός ο πόλεμος επεκταθεί στον Λίβανο, οι πιθανότητες να γίνει περιφερειακός πόλεμος θα είναι πολύ υψηλές.
Αν οι Αμερικανοί με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή αρχίσουν να επιτίθενται στον Λίβανο, για παράδειγμα, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι Αμερικανοί θα χάσουν τα πάντα στο Ιράκ.

Η αντίσταση στο Ιράκ δεν θα τους αφήσει να ξεφύγουν.

Και τότε, αυτό θα έφερνε μια καταστροφική οικονομική κατάσταση.
Είναι λοιπόν εκπληκτικό πώς οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τα πάντα για χάρη αυτού του καθεστώτος», πρότεινε ο Marandi.
Το ισραηλινό καθεστώς για «δεκαετίες» διατηρεί μια διπλωματική πρόσοψη... δημοσίων σχέσεων, που τους επιτρέπει πίσω από την μάσκα να διαπράττουν εγκλήματα ξεφεύγοντας από τη γενοκτονία.
«Στον Λίβανο, για παράδειγμα, όταν εισέβαλαν στον Λίβανο και έσφαξαν τους Λιβανέζους.
Όταν επιτέθηκαν στη Γάζα σε προηγούμενες περιπτώσεις, θα μπορούσαν πάντα να το δικαιολογήσουν με κάποιο τρόπο στο δυτικό κοινό, αλλά τώρα είναι οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού τους», πρόσθεσε.
«Αλλά αυτοί οι άνθρωποι που είναι τώρα στο αξίωμα είναι τόσο φανατικοί που απλώς έχουν παραμερίσει την πρόσοψη και κάθε πρόσχημα.
Πέταξαν στην άκρη τη μάσκα και γι' αυτό βλέπετε νεαρούς Αμερικανούς, νεαρούς Αμερικανοεβραίους, βλέπετε Ευρωπαίους δίπλα σε ολόκληρο τον Παγκόσμιο Νότο, να κοιτάζουν σοκαρισμένοι τα όσα λένε και κάνουν αυτοί οι άνθρωποι».
«Είμαι βέβαιος ότι αυτοί οι απόστρατοι στρατηγοί έχουν ακούσει από πρώην συναδέλφους τους ότι έχασαν...

Η Hezbollah στον βορρά κυριαρχεί

...Ότι η Hezbollah στο βορρά βγάζει τον εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας της, ότι η Hezbollah στο βορρά είναι σε θέση να πάει στο Ισραήλ χωρίς να γίνει αντιληπτή στο Iron Dome ενώ μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό», είπε ο Marandi.
Η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα όχι μόνο κατέστρεψε μεγάλα τμήματα της γεωργικής γης της Γάζας, αλλά οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επίσης επανειλημμένα μπλοκάρει τις παραδόσεις βοήθειας στη βόρεια Γάζα, παρά τις απαιτήσεις από το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας να επιτρέψουν την ανοιχτή πρόσβαση στη βοήθεια, ανέφερε ο UN News τον Απρίλιο. .
Ένας στους πέντε του πληθυσμού της Γάζας - δηλαδή σχεδόν 500.000 άνθρωποι - αντιμετωπίζει τώρα «καταστροφικά επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας», ανέφερε ο Guardian, επικαλούμενος ένα προσχέδιο έκθεσης από το Integrated Food Security Phase Classification (IPC), το οποίο είναι το σύστημα παρακολούθησης της πείνας των Ηνωμένων Εθνών. . Και σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), ένα στα τρία παιδιά στη βόρεια Γάζα υποσιτίζεται έντονα ή αντιμετωπίζει λιμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης