Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής εξέλιξη: Οι μεγάλοι χορηγοί των Δημοκρατικών θέλουν να φύγει ο Biden - Συμφωνούν οι NYT, αλλά θα αποφασίσει η... Πρώτη Κυρία

Πρωτοφανής εξέλιξη: Οι μεγάλοι χορηγοί των Δημοκρατικών θέλουν να φύγει ο Biden - Συμφωνούν οι NYT, αλλά θα αποφασίσει η... Πρώτη Κυρία
Εν τω μεταξύ το Bloomberg, αποκαλύπτει ότι ο Biden εξομολογήθηκε στην σύζυγο του... ότι δεν γνωρίζει τι συνέβη στο debate με τον Trump, ενώ σε συγκεντρώσεις δωρητών το βράδυ του Σαββάτου παραδέχθηκε ότι δεν... πέρασε καλά!
Σχετικά Άρθρα
(upd9) Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden θα αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα, εάν έτσι αποφασίσει η... Πρώτη Κυρία Jill Biden όπως έγραψε το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου το τηλεοπτικό κανάλι NBC επικαλούμενο πηγές κοντά στο Λευκό Οίκο.
Νωρίτερα, το Axios υποστήριξε, πως την απόφαση θα πάρουν οι στενότεροι συγγενείς και φίλοι του...
ωστόσο οι New York Times αναφέρουν ότι ομάδα από μεγάλους χορηγούς του δημοκρατικού κόμματος αναζητάει τρόπους να τον απομακρύνει από την εκλογική διαδικασία καθώς θεωρούν δεδομένη την ήττα...
Εν τω μεταξύ το Bloomberg, αποκαλύπτει ότι ο Biden εξομολογήθηκε στην σύζυγο του... ότι δεν γνωρίζει τι συνέβη στο debate με τον Trump

Πάντως με βάση το Axios μία τέτοια απόφαση από τον στενό κύκλο του προέδρου θα ήταν «σοκαριστική και απροσδόκητη».
Μεταξύ των κοντινών του ατόμων που επηρεάζουν τις αποφάσεις του προέδρου, η πύλη επισημαίνει την πρώτη κυρία Jill Biden, τη μικρότερη αδερφή του Valerie Biden τον φίλο και σύμβουλο Ted Kaufman,και μια μικρή ομάδα βοηθών του Λευκού Οίκου.
Όπως σημειώνει ο Axios, αυτό το «συμβούλιο των πρεσβυτέρων» έχει δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες και «μοιράζεται κάθε απόφαση μεγάλη και μικρή στη ζωή και την προεδρία του Biden».
«Γνωρίζουν ότι το debate με τον Trump ήταν μια καταστροφή», είπε μία εκ των πηγών «αλλά πιστεύουν ότι υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας».
Οι σύμμαχοι του Biden, σημειώνει το άρθρο, έχουν αναλύσει όλα τα πιθανά σενάρια και βλέπουν ελάχιστες πιθανότητες για οποιονδήποτε άλλο εκτός από την αντιπρόεδρο Kamala Harris να γίνει υποψήφιος των Δημοκρατικών εάν ο αρχηγός του κράτους αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα.
Ωστόσο, όσοι είναι κοντά στον πρόεδρο είναι βέβαιοι ότι έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον Trump από τη Harris.
Την ίδια ώρα, συνεχίζει η πύλη, η απόφαση του σημερινού Αμερικανού προέδρου ενδέχεται να επηρεαστεί από την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών (DNC), η οποία έλαβε μηνύματα από «πανικοβλημένους βουλευτές που φοβούνται ότι η αδυναμία του Biden θα μπορούσε να κοστίσει στο κόμμα τις έδρες στη Βουλή και στη Γερουσία» του Κογκρέσου στις εκλογές του Νοεμβρίου

Οι New York Times του δείχνουν την πόρτα της εξόδου

To debate τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/6/2024) τραυμάτισε θανάσιμα την πολιτική σταδιοδρομία του Joe Biden και τώρα οι New York Times βάζουν το μεγαλύτερο καρφί στο φέρετρο - δημοσιεύοντας ένα άρθρο που δηλώνει ωμά ότι «η μεγαλύτερη δημόσια υπηρεσία που μπορεί τώρα να προσφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι να ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή».
Με αυτή την εξέλιξη, η αποχώρηση του Biden από τις κάλπες του Νοεμβρίου αποκτά έναν αέρα αναπόφευκτο.
Υπογραμμίζοντας επανειλημμένα τον υποτιθέμενο «τεράστιο... κίνδυνο» του Προέδρου Trump για τη χώρα, η συντακτική επιτροπή των Times έγραψε ότι ο Biden έχει «εμπλακεί σε ένα απερίσκεπτο στοίχημα» για το μέλλον της Αμερικής, λέγοντας ότι «είναι πολύ μεγάλο στοίχημα για να ελπίζουμε ότι οι Αμερικανοί θα παραβλέψουν ή θα κάνουν εκπτώσεις στην ηλικία και το πρόβλημα υγείας του Αμερικανού προέδρου, το οποίο βλέπουν με τα μάτια τους.
Αυτή η κίνηση από την εφημερίδα των ρεκόρ, τη ναυαρχίδα του αμερικανικού Τύπου θα ενθαρρύνει και άλλους στο Δημοκρατικό Κόμμα αλλά και εκλεγμένους αξιωματούχους να κάνουν το ίδιο και η δυναμική είναι πιθανό να ενισχυθεί όσο το φαινόμενο της χιονοστιβάδας.

New York Times: Οι χορηγοί του Δημοκρατικού Κόμματος συζητούν την απομάκρυνση του Biden από την εκλογική διαδικασία παρά τη θέλησή του

Οι χορηγοί του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ είναι βαθιά ανήσυχοι μετά το debate μεταξύ των Biden και Trump και τώρα συζητούν το ενδεχόμενο αποκλεισμού του επικεφαλής του Λευκού Οίκου από τη λίστα των προεδρικών υποψηφίων παρά τη θέλησή του, γράφουν οι New York Times.
Οι διαρκώς νευρικοί χορηγοί του Δημοκρατικού Κόμματος βρέθηκαν σε αδιέξοδο, καθώς μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής συμπονούσαν για την αδύναμη απόδοση του Biden στη συζήτηση και αναρωτήθηκαν πώς άλλαζε η πορεία της εκλογικής κούρσας», αναφέρουν οι New York Times.
Πηγή τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με πολιτικούς συμβούλους σχετικά με τους «κρυφούς κανόνες» που θα συμβάλουν στον αποκλεισμό του Biden από τη λίστα των υποψηφίων παρά τη θέλησή του πριν ή κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών.
Σύμφωνα με τους New York Times,
ορισμένοι χορηγοί ελπίζουν ότι ο Biden θα μπορέσει να «δει το φως» και να αρνηθεί οικειοθελώς να συμμετάσχει στις εκλογές.
Άλλοι προτείνουν να επικοινωνήσουν με την πρώτη κυρία για να πείσουν τον πρόεδρο να αποσυρθεί από την κούρσα.

Biden σε βραδιά δωρητών για debate: Δεν... πέρασα καλά, αλλά σας υπόσχομαι, θα κερδίσουμε τις εκλογές

Ο Biden προσπαθεί να καθησυχάσει τους δωρητές μετά την καταστροφική γι' αυτόν τηλεμαχία
Ο αμερικανός πρόεδρος Joe Biden παρευρέθη το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου, σε τρεις εκδηλώσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων για την προεκλογική εκστρατεία του και επιχείρησε να καθησυχάσει τους πιο γενναιόδωρους δωρητές, υποστηρίζοντας ότι είναι σε θέση να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές παρά τη χαοτική επίδοσή του στο τηλεοπτικό debate με αντίπαλο τον προκάτοχό του Donald Trump.
«Δεν είχα μια καλή βραδιά, αλλά ούτε και ο Trump», υποστήριξε ο δημοκρατικός υποψήφιος σε μια από τις εκδηλώσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων που οργανώθηκαν στις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ.
«Σας υπόσχομαι ότι θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές», πρόσθεσε.
Η Jill Biden υποστήριξε με θέρμη τον 81χρονο σύζυγό της απέναντι στις εκκλήσεις να αποσύρει την υποψηφιότητά του, υποστηρίζοντας ότι «ο Joe δεν είναι μόνο το σωστό πρόσωπο για τη θέση, είναι το μοναδικό πρόσωπό για τη θέση».
Οι δυο τους μετέβησαν χθες, Σάββατο, στο Νιού Τζέρσεϊ για μια εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων στην οποία συμμετείχε επίσης ο δημοκρατικός κυβερνήτης της πολιτείας Φιλ Μέρφι.
«Καταλαβαίνω την ανησυχία σας μετά το debate», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος προσθέτοντας: «Θα αγωνισθώ περισσότερο».
Αμφιβολίες εκφράζονται για την υποψηφιότητα του Joe Biden μετά την καταστροφική επίδοσή του το βράδυ της Πέμπτης στη διάρκεια της τηλεμαχίας με τον πρώην πρόεδρο Donald Trump, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προβληματισθούν οι οπαδοί του και να αντιδράσουν τα μέσα ενημέρωσης.

NBC: Την απόφαση αν θα αποχωρήσει ο Joe Biden από την προεκλογική κούρσα θα λάβει η... Πρώτη Κυρία

Η μελλοντική συμμετοχή του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στην εκλογική κούρσα εξαρτάται από τη σύζυγό του Jill Biden, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NBC επικαλούμενο πηγές.
Ο Biden αναμένεται να συζητήσει το μέλλον της εκστρατείας επανεκλογής του με την οικογένειά του στο Καμπ Ντέιβιντ την Κυριακή.
"Το μόνο άτομο που έχει την απόλυτη επιρροή μαζί του είναι η Πρώτη Κυρία.
Εάν αποφασίσει ότι πρέπει να αλλάξει πορεία, θα υπάρξει αλλαγή πορείας", είπε μια από τις πηγές.
Μια άλλη πηγή επιβεβαίωσε ότι «αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις είναι δύο άτομα – είναι ο πρόεδρος και η σύζυγός του».
Νωρίτερα, η πύλη Axios ανέφερε ότι ο Biden θα αποχωρούσε από την προεδρική κούρσα εάν το αποφασίσουν η οικογένεια και οι φίλοι του, προσθέτοντας ότι μεταξύ αυτών των ανθρώπων είναι η
Biden, η μικρότερη αδερφή του Βάλερι Biden, ο φίλος και σύμβουλος Τedd Kauffman, καθώς και μια μικρή ομάδα βοηθών του Λευκού Οίκου.

Bloomberg: Ο Biden εξομολογήθηκε στην σύζυγο του... ότι δεν γνωρίζει τι συνέβη στο debate με τον Trump

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden παραδέχτηκε στη σύζυγό του ότι δεν γνωρίζει τι συνέβη στη συζήτησή του με τον πρώην επικεφαλής του Λευκού Οίκου Trump, κάτι που τα αμερικανικά ΜΜΕ θεώρησαν αποτυχία για τον νυν πρόεδρο, ανέφερε το Bloomberg.
«Μετά τη συζήτηση είπε, «Ξέρεις, δεν ξέρω τι συνέβη».
Σύμφωνα με την πρώτη κυρία, ο σύζυγός της σημείωσε επίσης ότι δεν ένιωθε πολύ καλά.
Τα αμερικανικά ΜΜΕ συμφωνούν ότι ο Biden είχε κακή απόδοση στο πρώτο debate με τον Trump.

Τι γράφουν οι Times

Μεταξύ άλλων οι Times γράφουν, «δεν μπορεί να αναμένεται από τους ψηφοφόρους να αγνοήσουν αυτό που ήταν ξεκάθαρο: ο κ. Biden δεν είναι ο άνθρωπος που ήταν πριν από τέσσερα χρόνια».
«Η απόδοση του προέδρου δεν μπορεί να διαγραφεί ως μια κακή νύχτα ή να κατηγορηθεί ένα υποτιθέμενο κρυολόγημα, επειδή επιβεβαίωσε ανησυχίες που αυξάνονται εδώ και μήνες ή και χρόνια».
«Ο Biden επέμεινε σε μια ημερομηνία μήνες νωρίτερα από οποιαδήποτε προηγούμενη γενική εκλογική συζήτηση.
Καταλάβαινε ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει τις μακροχρόνιες ανησυχίες του κοινού σχετικά με την πνευματική του οξύτητα και ότι έπρεπε να το κάνει το συντομότερο δυνατό.
Η αλήθεια είναι ότι ο Biden πρέπει να αντιμετωπίσει τώρα πως απέτυχε στο δικό του τεστ».
«Οι Δημοκρατικοί που υποστήριξαν τον Biden πρέπει τώρα να βρουν το θάρρος να πουν ξεκάθαρες αλήθειες στον ηγέτη του κόμματος...
Ο πιο ξεκάθαρος δρόμος για τους Δημοκρατικούς για να νικήσουν έναν υποψήφιο που χαρακτηρίζεται από τα ψέματά του είναι να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια το αμερικανικό κοινό: Παραδεχθείτε ότι ο Biden δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα του».

Θα του βγει σε καλό;

Σφυρίζοντας πέρα από το πολιτικό νεκροταφείο του Biden, ο πολιτικός σύμβουλος των Δημοκρατικών Cedric Richmond είπε στο CNN: «Την τελευταία φορά που ο Joe Biden έχασε την έγκριση της συντακτικής επιτροπής των New York Times, του βγήκε σε πολύ καλό» - πρόκειται για μια αναφορά στους γερουσιαστές Amy Klobuchar και Elizabeth Warren που υποστήριξαν οι Times, στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών το 2020.
Σε αυτό το σημείο, η χαρά μετά το debate στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας του Trump είναι πιθανότατα εμποτισμένη με κάποιο άγχος.
Οι προεδρικές κούρσες έχουν να κάνουν με τους αγώνες και ο Trump δεν θα μπορούσε να ζητήσει έναν πιο ευνοϊκό αντίπαλο από τον Biden.

Βιάστηκε και ο Trump;

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές ο Trump ίσως έκανε λάθος δεχόμενος μία τόσο πρόωρη ημερομηνία για το πρώτο debate.
Εάν η συζήτηση μετά το άρθρο των Times βρεθεί στο επίκεντρο της εθνικής προσοχής, τότε το Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να προσπαθήσει να πείσει τον Biden να εγκαταλείψει την κούρσα με αξιοπρέπεια και να τον αντικαταστήσει με κάποιον άλλο.
Τώρα, καθώς εκτυλίσσεται αυτό ακριβώς το σενάριο, η εκστρατεία του Trump προσπαθεί αδύναμα να αποτρέψει τους Δημοκρατικούς από το να ρίξουν τον Biden και να υποχωρήσουν σε λύσεις όπως ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom ή ο κυβερνήτης του Μίσιγκαν Gretchen Whitmer.
Απαντώντας στο κύριο άρθρο των Times, η εκστρατεία του Trump είπε στο NBC News ότι ο Biden είναι «ο νυν πρόεδρος, είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, έχει επίσης πει ότι δεν θα εγκαταλείψει, είναι πολύ αργά για να το αλλάξει αυτό». Μην ποντάρετε σε αυτό.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης