Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT και WSJ προβλέπουν ότι το Ισραήλ θα μεταφέρει έως 8 συστήματα Patriot που αποσύρει… στην Ουκρανία

FT και WSJ προβλέπουν ότι το Ισραήλ θα μεταφέρει έως 8 συστήματα Patriot που αποσύρει… στην Ουκρανία
Financial Times και Wall Street Journal ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ουκρανία διαπραγματεύονται ενεργά μια συμφωνία για την αποστολή των 8 Patriot πρώτα από το Ισραήλ στις ΗΠΑ στη συνέχεια από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία και ότι ανώτεροι αξιωματούχοι και υπουργοί έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ουκρανία συζητούν τη μεταφορά έως και οκτώ ισραηλινών συστημάτων αεράμυνας Patriot που πρόκειται να αποσυρθούν, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, ορισμένες από τις οποίες προειδοποιούν επίσης ότι η μεταφορά ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί.
Οι Financial Times και η Wall Street Journal ανέφεραν στις 27 Ιουνίου, επικαλούμενες πολλές πηγές, ότι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ουκρανία διαπραγματεύονται ενεργά μια συμφωνία για την αποστολή των 8 Patriot πρώτα από το Ισραήλ στις ΗΠΑ στη συνέχεια από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία και ότι ανώτεροι αξιωματούχοι και υπουργοί έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Οι Financial Times και η Wall Street Journal σημείωσαν ότι το Ισραήλ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα αποσύρει τα Patriots, αλλά δεν το έχει κάνει ακόμη λόγω των φόβων ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas μπορεί να κλιμακωθεί.
Τέσσερις πηγές είπαν στους Financial Times ότι παρόλο που το Ισραήλ διαπραγματεύεται τη μεταφορά και των 8 Patriot, η Ουκρανία ενδέχεται να μην λάβει και τους 8 Patriot.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης